Premieră în campusul USAMV Cluj-Napoca: jazz, picnic, piață cu bunătăți locale și vinuri de la Vinea Apoldia Maior

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca vă invită în campus, în zilele de 4 și 5 septembrie 2021, la un eveniment aparte, care face parte din agenda Jazz in the Park: Funky Market – Piața producătorilor locali. USAMV Cluj-Napoca își deschide cu entuziasm porțile pentru Festivalul Jazz in the Park, dar și pentru numeroși producători locali, din dorința de a promova produsele autohtone. Festivalul, deja tradițional, mai propune în campusul nostru câte patru concerte de jazz și un spectacol de teatru pentru copii în fiecare zi, iar în acest ambient relaxant va fi amenajată și Funky Market. 

Universitatea noastră va participa în cadrul Funky Market cu produse provenite de la fermele și stațiunile proprii. Astfel, Ferma Cojocna va oferi spre vânzare ouă (cofraj 10 buc, 7 lei), sana bio (4 lei), brânză burduf bio și caș de vacă bio (ambele la 36 lei/kg), iar Stațiunea de Cercetare Horticolă (SCH) va participa cu fructe (mure și căpșune la caserolă 500 gr, mere, pere, prune – prețuri între 3-12 lei), legume (ardei iute, bulgăresc, kapia sau gras, roșii de grădină,  dovlecei, vinete, sfeclă roșie, varză kale – prețuri între 2,5-8 lei/kg, plus roșii cherry mix la caserolă 500 gr. – 8 lei), mușcate, crizanteme și căpșuni la ghiveci (între 7-20 lei, în funcție de mărimea ghiveciului), butași mur (10 lei/buc), plante aromatice cu 1,5 lei/leg. (pătrunjel, leuștean, țelină, mentă, salvie, tarhon, oregano), dar și cartofi albi la sac de 5 kg (12,50 lei).

De asemenea, USAMV Cluj-Napoca va prezenta spre vânzare și cinci etichete de vinuri produse la Stațiunea Viticolă Vinea Apoldia Maior. Pasionaților de vin le vor fi prezentate două monosepaje (soiuri pure) – Sauvignon Blanc și Traminer Roz -, respectiv trei cupaje, Eruditus și Laureatus (din colecția Academicum), și Amlas (din colectia Aurum Terras). Vinurile se vor putea cumpăra la pahar (10 lei) sau îmbuteliate (prețuri de 30 sau 35 de lei, în funcție de alegere). Iubitorii de vin vor avea ocazia să afle informații despre vinurile noastre și să adreseze întrebări colegilor noștri de la stand, în special oenologului Delia Székely, care va fi prezentă în fiecare din cele două zile, între orele 12.00 – 15.00. 

Concertele și DJ sets programate în campusul universității noastre, standurile cu produse, precum și zona de picnic sunt localizate în fața Aulei ”Mihail Șerban”. Funky Market va funcționa în fiecare din cele două zile între orele 9.00 – 18.00, iar la cele peste 10 standuri ale producătorilor locali se vor găsi plante aromatice, brânzeturi selecționate, sucuri naturale, fructe uscate, gemuri, siropuri, dulcețuri, ceaiuri, miere sau produse de panificație. Celelalte evenimentele din cadrul festivalului vor începe la ora 11.00.  

Accesul în campus, la evenimentele de la finalul săptămânii, este gratuit și se va face doar în baza: 1. unui certificat de vaccinare; 2. unui test RT-PCR negativ (nu mai vechi de 72 de ore); 3. unui test antigen (nu mai vechi de 24 ore); 4. unui certificat medical care atestă infectarea cu SARS-CoV-2 emis cu 15-180 de zile înainte; 5. un test negativ făcut pe loc (contracost 40lei/test). Programul complet al Festivalului Jazz in the Park: https://www.jazzinthepark.ro/program-2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.