Firma abonată la bani publici, DIFERIT SRL, câștigă și contractul de peste 4.3 milioane de euro pentru modernizarea și pietonalizarea Pieței Lucian Blaga și străzile adiacente

Modernizarea Pieței Lucian Blaga din Cluj-Napoca și pietonalizarea ei și a străzilor adiacente, Napoca, Republicii, Petru Maior și Emil Isac, este unul dintre proiectele majore ale Primăriei Cluj-Napoca, care va contracta fonduri europene pentru această investiție.

Municipalitatea a anunțat în peultima zi a anului 2019 câştigătorul licitaţiei pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor la proiectul privind „reabilitarea şi extinderea zonei pietonale Lucian Blaga, strada Republicii (primul tronson), strada Napoca, strada Petru Maior şi strada Emil Isac şi amenajare piste de biciclete”.

Este vorba de firma de casă a primăriei clujene și abonată la bani publici, Diferit SRL, iar valoarea contractului se ridică la peste 4,3 milioane de euro.

Proiectul „Creșterea și îmbunătățirea spațiului pietonal: reabilitare și extindere zona pietonală Piața Lucian Blaga, strada Republicii, strada Napoca, strada Petru Maior, strada Emil Isac și amenajare piste de biciclete” și a fost depus în iulie 2018, beneficiind de finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

„Obiectivele proiectului sunt, printre altele, ridicarea calității vieții urbane în Cluj-Napoca, calmarea, eficientizarea și reducerea traficului motorizat în zona centrală în favoarea dezvoltării unei rețele atractive și sigure de trasee pietonale și ciclistice, asigurarea de zone pietonale și de spații cu caracter prioritar pietonal, reducerea poluării. De asemenea, se va urmări ca utilizarea autoturismelor personale să devine o opțiune mai puțin atractivă din punct de vedere economic și al timpilor de parcurs față de utilizarea transportului public„, se arată în motivarea proiectului.

Valoarea totală a investiției este de 28,2 milioane lei TVA inclus. Durata de execuție a lucrărilor este de 18 luni, iar durata de implementare integrală a proiectului este de 30 de luni de la începerea implementării proiectului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.