FISC-ul schimbă regulile! De la 1 ianuarie 2016 întâi vor fi plătite amenzile, apoi impozitele

De la 1 ianuarie 2016, ordinea de stingere a obligaţiilor fiscale s-a schimbat. Întâi vor trebui plătite amenzile, și apoi impozitele aferente.

finante clujÎncepând cu 1 ianuarie 2016 „…se sting cu prioritate amenzile contravenţionale individualizate în titluri executorii, în ordinea vechimii, chiar dacă debitorul indică un alt tip de obligaţie fiscală”, se arată în art. 165 alin. 2 din Noul Cod de Procedură Fiscală.

În multe cazuri, mulţi dintre cetăţenii care şi-au plătit amenzile și nu au dus dovada plăţii la poliţie sau dovada plăţii nu a ajuns la poliţie şi a trimis către organul fiscal local amenzile pentru punerea în executare.

Din practica, organul fiscal local, de cele mai multe ori nu are cunoştinţă de plata amenzilor pe care poliţia le trimite spre executare pentru că plata se poate efectua oriunde pe teritoriul României până la începerea executării. Însă pentru scăderea debitului, organul fiscal de domiciliu trebuie să fie înştiinţat de către contribuabil sau de către organul fiscal unde a fost făcută plata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.