Guvernul acordă 7.500 de euro pentru răniţii de la Colectiv care au fost transferaţi în străinătate

Guvernul interimar condus de Sorin Cîmpeanu s-a reunit duminică, la ora 10.00, într-o şedinţă extraordinară, în care s-a discutat programul de asistenţă pentru răniţii din incendiul de la clubul Colectiv şi familiile acestora.

sorin cimpeanu

Cîmpeanu a anunţat că Guvernul va aloca 7500 de euro lunar pentru răniţii care au fost transportaţi la spitale din UE, în timp ce familiile răniţilor care au rămas în ţară vor primi 6500 de lei. Banii sunt alocaţi din fondul de rezervă.

De asemenea, luni, la ora 18.00, premierul interimar se va întâlni cu ambasadorii statelor UE, SUA şi Canada, acreditaţi la Bucureşti.

Sorin Cîmpeanu a declarat sâmbătă că vor fi decontate „integral” costurile pentru pacienţii care vor fi transferaţi în străinătate din Fondul de rezervă al Guvernului, iar pentru aparţinătorii care însoţesc răniţii vor fi, de asemenea, decontate cheltuieli de transport, cazare şi masă.

El a mai spus că se lucrează la nivelul Ministerului Muncii pentru iniţierea unui program de asistenţă şi sprijin complex de reintegrare a victimelor tragediei de la Colectiv. „Este vorba de integrare pe mai multe planuri, şi socială, şi asistenţă, de şcolarizare, asistenţă psihologică şi asistenţă medicală”, a precizat premierul interimar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.