România și Bulgaria ar putea oferi pachete turistice comun

bulgariaRomânia și Bulgaria ar putea oferi pachete turistice comune turiștilor din alte țări, a declarat ambasadorul României la Sofia, Anton Păcurețu. Diplomatul a vizitat miercuri portul bulgar Varna unde s-a întâlnit cu primarul Ivan Portnih. Păcurețu a spus că românii sunt cel mai numeros grup de turiști străini pe litoralul bulgăresc și că această tendință se va menține. Anul trecut Bulgaria a fost vizitată de circa un milion de români, iar România de aproximativ 400.000 de bulgari, relateaza AGERPRES.

Volumul schimburilor comerciale se ridică la 3,5 miliarde de euro, iar în urmă cu numai 5-6 ani acesta era de 10 ori mai mic, a declarat diplomatul. În opinia sa, în mediul de afaceri există un interes mare pentru schimburile bilaterale și cel puțin 10.000 de locuri de muncă pe ambele maluri ale Dunării există datorită acestor schimburi.

Păcurețu și Portnih intenționează să organizeze cât mai curând un forum de afaceri bilateral la Varna. Ei au convenit și mai multe contacte la nivel de experți pentru pregătirea unor proiecte care să fie realizate în următoarea perioadă de programare europeană. Urmează ca în curând Varna, capitala maritimă a Bulgariei, să se înfrățească cu Constanța, au anunțat cei doi oficiali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.