Simona Halep a câştigat al doilea trofeu consecutiv din carieră

simona halepJucătoarea română de tenis Simona Halep (nr. 45 WTA) îşi continuă sezonul excepţional 2013, câştigând al doilea titlu, consecutiv, prin victoria cu 6-4, 6-2 în finala turneului de la s-Hertogenbosch (Olanda) în faţa belgiencei Kirsten Flipkens (cap serie 4, locul 20 în lume), după 1 oră şi 12 minute de joc efectiv, finala fiind întreruptă, la un moment dat, peste o oră, de ploaie.

Constănţească este într-o formă deosebită, ceea ce i-a permis să-şi domine adversara mai experimentată şi mai bine clasată, cu 25 de locuri, în ierarhia mondială.

Disputat pe iarbă, cu premii totale de 235.000 dolari, turneul olandez i-a adus jucătoarei românce 280 de puncte WTA şi un cec de 32.253 euro.

Născută la Constanţa pe 27 septembrie 1991, Simona Halep se află în cel mai bun sezon din cariera ei, obţinând cu o săptămână în urmă, la Nurnberg (Germania) primul ei titlu în circuitul profesionist WTA, după 6-3, 6-3 în faţa germanei de origine bosniacă Andrea Petkovic. Acest prim succes final a venit după 3 finale în WTA, de 2 ori la Fes, în Maroc, şi o dată la Bruxelles. De altfel, în 2013, ea a reuşit să treacă de 1 milion de euro câştiguri din premii în cariera profesionistă.

Calificată, evident, direct pe tabloul principal la Wimbledon, turneul de Mare Şlem care începe duminică, Simona Halep o are adversară în primul tur pe Olga Govorţova (Belarus).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.