Bilanţul tragediei Colectiv: 45 de decese! Ultima victimă, Bogdan Enache – bateristul Goodbye to Gravity

Bilanţul tragediei din clubul Colectiv continuă să crească. Numărul morţilor a ajuns la 45. Ultima victimă este bateristul trupei Goodbye to Gravity, Bogdan Enache. Starea acestuia s-a agravat în timp ce era transferat cu avionul în Elveţia. Din păcate, numărătoarea sumbră ar putea continua, pentru că starea a zeci de răniţi este critică.

După nouă zile de la tragedie, Ministerul Sănătăţii a anunţat că a înfiinţat un grup de iniţiativă care se va ocupa de pacienţi şi de aparţinători acestora, asta după ce mai multe familii s-au plâns că autorităţile nu comunică cu ei.

Un număr de 21 de răniţi în incendiul din Clubul Colectiv au fost transferaţi, până duminică la amiază, din spitalele din Capitală în clinici din Belgia, Olanda, Austria, Israel şi Germania, potrivit Mediafax.

Numărul pacienților în stare critică și gravă depășește 30, a declarat ministrul Bănicioiu. O parte dintre aceștia urmează a fi transferați în unități medicale din alte țări, relatează Agerpres.

„În continuare sunt pacienți critici, în continuare sunt pacienți în stare gravă internați în România, numărul acestora depășește 30. O parte dintre ei vor fi transferați în seara aceasta. Toți ceilalți rămân în îngrijire medicală în România, trebuie să aveți încredere în medicii români”, a spus ministrul.

Șapte pacienți sunt internați pe Secția de terapie intensivă a Spitalului de Arși, dintre aceștia unul neintubat iar alți șase intubați, a anunţat directorul medical Cristian Nițescu.

„Șapte pacienți sunt la Terapie Intensivă, încă 12 pe secțiile obișnuite. Din cei 7 care sunt pe terapie intensivă, unu este neintubat, șase intubați și din cei intubați pentru doi se fac demersurile pentru a pleca, unul la un spital din Zurich (Elveția) și unul în Finlanda. Doi sunt netransportabili și la două persoane familia nu a fost de acord să plece în străinătate. Ca stare generală, doi sunt în stare foarte critică, mai sunt patru care sunt în stare gravă dar stabilă, încă un pacient care este pe terapie intensivă dependent de oxigen dar este într-o stare mulțumitoare”, a precizat Nițescu.

Opt pacienți răniți în club Colectiv sunt în stare critică internați la Spitalul de Urgență Floreasca, a declarat, duminică, medicul primar Florența Mihai.

„În momentul de față, în Secția de terapie intensivă se găsesc internați opt pacienți în stare critică iar pentru unul dintre ei se așteaptă o ambulanță aeriană medicalizată pentru transferul în Israel”, a afirmat medicul primar.

La Spitalul Militar sunt internaţi în acest moment 9 răniţi, dintre care 2 la secţia de Terapie Intensivă, iar 7 la secţia de Chirurgie plastică, a precizat dr. Florentina Ioniţă. În cursul zilei, cei doi pacienţi de la Terapie Intensivă ar putea fi, de asemenea, transferaţi la secţia de Chirurgie plastică.

„Cei 2 pacienţi de la Terapie Intensivă sunt evaluaţi şi considerăm că starea lor generlă e stationară şi pot fi transferaţi. Mai mult de jumătate din pacienţi au stare gravă, dar nu să le puna viaţa în pericol”, a precizat dr. Ioniţă.

La spitalul Bagdasar-Arseni mai sunt internate 15 victime ale incendiului din clubul Colectiv: 10 răniţi – la secţia de Terapie Intensivă, dintre care 4 în stare critică, 4 în stare foarte gravă şi 2 în stare gravă, iar alţi 5 pacienţi – în secţia de Chirurgie plastică.

„Pacienţii care necesită intervenţie chirugicală sunt operaţi, se face tot ce e posibil pentru ca cei care sunt sub îngrijirea noastră să primească tot ce e mai bun. Pacienţii care sunt pe etaj, în secţia de Chirurgie plastică, au evoluţie bună şi sperăm ca într-un viitor cât mai apropiat să meargă spre casă. (…) Majoritatea pacienţilor sunt stabilizaţi, urmează procedurile chirurgicale necesare etapei următoare şi putem să fim optimişti în ceea ce priveşte evoluţia lor”, a explicat Andrei Mircea Carantino, șeful Secției Chirurgie Plastică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.