Floreștenii pot contribui cu idei la modernizarea zonei centrale din cea mai mare comună din România

Locuitorii comunei Florești sunt așteptați să participe cu idei și sugestii pentru modernizarea și conturarea aspectului zonei centrale din cea mai mare comună din România.

Astfel, cei care doresc să își aducă contribuția la modernizarea centrului Floreștiului sunt așteptați astăzi, 27 Iulie, în Parcul Poligon, începând cu ora 17:00, pentru a veni cu idei de revitalizare a zonei centrului vechi.

Florești este parte dintr-un proiect pilot la nivel național și anume, cel de URBANISM PARTICIPATIV. În acest proiect vom utiliza o inovație tehnologică, aplicația celor de FURBAN, cu ajutorul căreia locuitorii Floreștiului vor putea sa facă propuneri reale pentru zona studiată.

Zona asupra careia se va lucra în această primă etapă este cea a centrului vechi al Floreștiului, dintre străzile Andrei Muresanu și Gheorghe Doja care, în acest moment, este o zonă cu o degradare accentuată.

Cum se va desfășura această întâlnire

Participanții din public vor primi o tableta în care va fi încărcată randarea cu propunerea de modernizare a zonei și vor avea posibilitatea să facă propuneri concrete.

Aplicația va fi disponibilă până la sfârșitul verii pentru ca un număr cât mai mare de persoane să poată să vină cu propuneri. La sfârșitul acestui proiect vom avea o propunere completă de modernizare și regenerare a acestei zone.

Acest proiect este susținut în parteneriat cu Zona Metropolitană Cluj, CIIC – Centrul de Inovare și Imaginație Civică, Municipiul Cluj-Napoca și Banca Mondială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.