Floreştenii vor protesta în tăcere miercuri în faţa primăriei împotriva construirii haotice şi pentru normalitate, respect sau transparenţă! „Floreștiul NU e doar un dormitor”

Sub sloganul „Floreștiul NU e doar un dormitor”, organizaţia civică Umbrela Anticorupţie Cluj va organiza miercuri, 29 august, începând cu ora 18:00, o acţiune de protest în faţa primăriei Floreşti, cerând stoparea construirii haotice în cea mai mare comună din România, transparenţă, normalitate, şcoli, mai multe spaţii verzi, grădiniţe sau o infrastructură modernă.

„Vrem infrastructură. Vrem spații verzi și parcuri. Vrem școli. Vrem grădinițe. Vrem curățenie. Vrem biblioteci. Vrem stoparea construirii haotice. Vrem normalitate, respect, transparență și demnitate, iar lista poate continua.

Floreștiul este comuna cu cel mai mare număr de locuitori din România. În locul unei dezvoltări sănătoase, ne confruntăm cu numeroase probleme, majoritatea izvorâte din greșeli nescuzabile ale administrației locale. Toate revendicările, criticile și, deopotrivă, soluțiile ce sunt expuse de către oameni sunt întâmpinate cu o rezistență dură, nepotrivită și lipsită de bun simț. Așa că miercuri vom face încă un pas prin care vom arăta că suntem determinați să provocăm anumite schimbări, iar demersurile prin care vom face acest lucru se vor înmulți și vor căpăta amploare.

Vrem ca Floreștiul să nu mai fie considerat doar un dormitor al Clujului, ci vrem să fie cu adevărat casa noastră, a băștinașilor și a viniturilor, un loc în care să putem trăi, nu doar dormi.

Protestul va fi unul pașnic și tăcut, și va avea loc în fața Primăriei localității. Avem dreptul de a face acest lucru, iar Legea stipulează clar că „Libertatea cetăţenilor de a-şi exprima opiniile politice, sociale sau de altă natură, de a organiza mitinguri, demonstraţii, manifestaţii, procesiuni şi orice alte întruniri şi de a participa la acestea este garantată prin lege.”

Mai mult decât atât, art. 3 al Legii 60/1991 prevede că „Nu trebuie declarate în prealabil adunările publice al căror scop îl constituie manifestările culturalartistice, sportive, religioase, comemorative, cele ocazionate de vizite oficiale, precum şi cele care se desfăşoară în exteriorul sau în incinta sediilor ori a imobilelor persoanelor juridice de interes public sau
privat.” Având în vedere faptul că Primăria este un sediu de interes public, prezența noastră acolo este perfect legală.

Ne vedem miercuri!”, au anuntat cei de la Umbrela Anticoruptie Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.