Florești: 137 de camere de supraveghere vor veghea la siguranța floreștenilor

Primăria comunei Florești a publicat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice o nouă licitație, investiție realizată în întregime din fonduri proprii ale administrației floreștene.

camere de supraveghereEste vorba de „Lucrări de execuție sistem de supraveghere video pentru creșterea siguranței sociale și prevenirea criminalității în localitatea Florești, jud. Cluj”, având o valoare estimată a achiziției, fără TVA, de 2,536 milioane lei, din care lucrări de execuție sistem de supraveghere video: 2.415.630,65 lei, Diverse și neprevăzute (5% din valoarea estimate a lucrărilor): 120.781,53 lei.

Cuantumul garanției de participare este de 48.312 lei, iar cuantumul garanției de bună execuție este de 10%, din prețul contractului de lucrări fără TVA și se va constitui prin scrisoare de garanție bancară, prin rețineri succesive sau prin orice alt instrument de garantare (conform art. 90 din HG 925/2006). În ceea ce privește Caietul de Sarcini și condițiile de eligibilitate, una din condiții este ca cifra medie globală de afaceri pe ultimii 3 ani a ofertanților (2012, 2013, 2014) să fie minimum 4.831.261 lei. Data limită de depunere a ofertelor este 5 mai ora 10, în aceeași zi de la ora 11 urmând să aibă loc deschiderea ofertelor. Criteriu de atribuire al contractului va fi oferta cu prețul cel mai scăzut, bineînțeles cu respectarea cerințelor din Caietul de Sarcini.

„Este vorba de una din licitațiile din cadrul Programului de Investiții, care mai cuprinde lucrări precum noua grădiniță, noua școală, lucrări de canalizare, Drumul de Ocolire Sud sau asfaltările ori Remiza SVSU / MiniStația SMURD. Legat de camerele video, acestea vor fi în număr de 137, anul acesta urmând să fie montate cele din intersecțiile mari și realizat sistemul central de monitorizare. Trebuie punctat faptul că nu e vorba de nici un fel de Big Brother. Camerele de supraveghere vor ajuta comunitatea și vor veni în sprijinul floreștenilor. Este un fapt verificat și deja implementat cu success în multe orașe mari din Europa și chiar în Cluj Napoca”, a spus primarul comunei Florești, Horia Șulea.

Reprezentanții Biroului de Achiziții din cadrul Primăriei Florești au declarat că este vorba de o o investiție multianuală, urmând să fie instalate 39 camere 4G cu alimentare și fotovoltaică pe stâlpi, 75 camere pe stâlpi pentru intersecții și 23 camere Master Slave în intersecțiile majore, precum și sistemul de monitorizare, centralizare, stocare, prelucrare și prezentare imagini.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.