Florian Walter şi-a anunţat revenirea la „U” Cluj din vară

Fostul finantator al Universitatii Cluj, Florian Walter, a anuntat intr-un interviu acordat cotidianului Ziua de Cluj ca va redeveni actionar majoritar al clubului din vara. Bucuresteanul a plecat la Petrolul Ploiesti in vara lui 2012, luand cu el si 17 jucatori, lasand echipa intr-o stare jalnica.

florian walter

Intre timp, Universitatea a intrat in insolventa, iar lucrurile par sa se indrepte spre mai bine cu administratorul judiciar Horea Tiril la timona echipei, reprezentant al firmei judiciare Global Money Recovery Oradea. Salariile catre jucatori si angajati sunt la zi, echipa beneficiaza de conditii bune de antrenament, antrenorul Ionel Ganea a reusit sa scoata clubul din zona retrogradarii si a dus-o pe pozitia a 12-a in clasament, neinvinsa de sase meciuri consecutive.

„Voi reveni la U Cluj! La Petrolul sunt numai angajat şi am un contract de publicitate. Să fie clar de la bun început: eu renunţ la toţi banii pe care-i am de primit, dar legea îmi impune un maximum de 90 la sută. Aşa că renunţ la 90 la sută. Iar prin planul de reorganizare pe care-l aşteptăm, pe care vreau să-l votăm, voi propune reducerea tuturor creanţelor cu 90 la sută. Va fi o societate curată ca lacrima. Un singur lucru nu înţeleg, de ce se tergiversează, cine vrea răul clubului, de ce atîtea amînări”, a declarat Florian Walter, pentru ziuadecj.ro.

Actualul patron al celor de la Petrolul isi sustine in continuare nevinovatia pentru situaţia echipei, care se află în procesul de insolvenţă: „Nu sînt nici groparul şi nici ţapul ispăţitor. Am luat 17 jucători cu mine, aşa e. Dar dacă rămîneau ce se întîmpla? Clubul era tîrît pe la comisii, pe la TAS, avea de plătit salarii de sute de mii de euro, în condiţiile în care eu nu mai investeam. Ţi-l imaginezi pe unul dintre ei mergînd cu autocarul şi mîncînd sandvişuri în parcare? Să ştii că mulţi erau plafonaţi. Oricum trebuia schimbat mult, adus un suflu nou. Cînd am pierdut obiectivul, oricum n-aveau chef să mai joace”, a adăugat Walter.

Omul de afaceri a explicat si de ce se va intoare inapoi la „U” Cluj.

„Eu i-am zis lui Mărginean: «Tu m-ai adus, acum poartă-ţi crucea! Găseşte-mi un cumpărător, implică-te!» Şi n-a zis omul nimic, dar mai departe nu s-a întîmplat nimic, eu din iunie sînt acţionar înapoi. Acţiunile devin ale lui Florian Walter. N-a fost o tranzacţie, creanţele mi le-am luat înapoi, iar capitalul social revine în iunie. Practic, din iunie sînt acţionarul clubului”, a punctat Walter.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.