Florian Walter, vizat de procurorii DIICOT într-un dosar de evaziune fiscală

Finanțatorul Universității Cluj, Florian Walter, este vizat într-un dosar instrumentat de procurorii DIICOT pentru evaziune fiscală și spălare de bani, prejudiciul fiind estimat la 4.5 milioane de euro.

florian walter

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiești a efectuat, miercuri dimineața, 37 de percheziții într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani, prejudiciul fiind de 4.5 milioane de euro.

Potrivit unor oficiali din DIICOT, vizat de percheziții este și omul de afaceri Florian Walter, patronul companiei de salubrizare Romprest.

De altfel, percheziții au loc și la sediul Romprest din sectorul 1 al Capitalei, precum și la domiciliul lui Florian Walter.

Aproximativ 50 de persoane vor fi duse la sediul DIICOT din Ploiești pentru audieri, relatează Agerpres.

Suspecţii ar fi folosit mai multe firme „fantomă” controlate prin interpuşi, societăţi cu care aceştia au semnat mai multe contracte fictive privind livrări de bunuri sau prestări servicii.

Sursele citate spun că suma „spălată” este de aproximativ 14 milioane de euro, iar prejudiciul produs statului se ridică la circa 4,5 milioane de euro. Sunt în desfășurare 28 de percheziţii în judeţele Prahova, Ilfov, Giurgiu, Cluj, Satu Mare, Braşov şi Brăila, precum şi în Capitală, fiind vizate 23 de persoane şi firme suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani.
Printre societăţile la care au loc percheziţii este şi Romprest, care asigură salubrizarea în sectorul 1 al Capitalei.

Dosarul este instrumentat de DIICOT Ploieşti, astfel că persoanele care vor fi ridicate în urma percheziţiilor vor fi duse la audieri la această structură.

Florian Walter a fost actionar majoritar al FC Petrolul, precum şi unul dintre acţionarii echipei Dinamo, club de la care s-a retras în 2009. El a preluat apoi clubul Universitatea Cluj, iar în vara anului 2012 a plecat la FC Petrolul. Din vara anului 2013, Walter a revenit la U Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.