„U” Cluj a învins a doua oară FRF la TAS! Jucătorul Marius Martac a fost legitimat legal sezonul trecut

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a confirmat marţi că Universitatea Cluj l-a legitimat legal pe jucătorul Marius Martac, în conformitate cu regulamentele Ligii Profesioniste de Fotbal.

marius martac

TAS a desfiinţat, astfel, decizia Comisiei de Recurs (CR) a Federaţiei Române de Fotbal, care a susţinut că jucătorul nu avea drept de joc, aşa cum clubul Concordia Chiajna a reclamat, imediat după meciul direct, din returul sezonului trecut (1-1). Universitatea s-a aflat, atunci, în imposibilitatea de a-l utiliza pe jucător ca urmare a deciziei de la CR.

În decizia pronunţată azi de tribunalul elveţian se arată că „domnul Marius Mădălin Martac a fost legitimat legal pentru a juca începând cu data de 06.02.2014 la clubul Universitatea Cluj”. (pct. 3 din dispozitivul deciziei TAS), desfinţându-se, astfel, hotărârea Comisiei de Recurs. TAS a mai hotărât ca FRF şi Concordia Chiajna să suporte cheltuielile de judecat în proporţii de 40, respectiv 60 la sută.

„Decizia de azi arată că noi am acţionat legal, însă am fost privaţi de dreptul de a folosi un jucător care putea deveni foarte important în angrenajul echipei. Cabinetul nostru de avocatură îl va sprijini pe Marius Martac în cazul în care el doreşte să se îndrepte împotriva Federaţiei sau clubului Larisa”, a spus administratorul judiciar al clubului, Marieta  Anastasescu.

„Am ştiut întotdeauna că dreptatea ne aparţine. Liga Profesionistă nu avea cum să dea drept de joc unui jucător dacă erau probleme. E păcat că acest litigiu a îngrădit dreptul la muncă unui jucător în acea perioadă. Pe noi ne-au pus într-o situaţie foarte dificilă în returul trecut, atunci când luptam pentru evitarea retrogradării”, a spus şi Vlad Munteanu, administratorul special al FC „U”.

În prezent, fotbalistul Marius Martac (23 ani) este liber de contract.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.