„U” Cluj are un singur gând înaintea derby-ului de tradiție cu FC Argeș -„VICTORIA”!

Universitatea Cluj va primi vizita duminică, 24 martie, a formației FC Argeș, de la ora 20:00, pe Cluj Arena, în reeditarea unui adevărat derby de tradiție al fotbalului românesc.

„Șepcilor roșii” vin după succesul înregistrat, la limită, cu ASU Politehnica Timișoara, în primul meci jucat pe teren propriu în anul Centenarului (1-0) și au de gând să își ia revanșa în fața formației din „Trivale”, ultima echipă care a reușit să o învingă pe „U” în campionat, în urmă cu șase luni. Pe 17 septembrie 2018, piteștenii s-au impus cu 2-1, acela fiind, de altfel, momentul declanșării revirimentului „studenților”, aceștia reușind un parcurs cu cinci remize și 13 victorii, dintre care 7 succese consecutive!

În schimb, FC Argeș nu a câștigat nici un meci în 2019, iar acest detaliu l-a pus în gardă pe antrenorul Bogdan Lobonț, înaintea confruntării de duminică.

Ne așteaptă un alt meci important, unul dificil, împotriva unei echipe bine pregătite, cu un antrenor experimentat (Emil Săndoi, n.n), pe care eu îl respect foarte mult pentru tot ceea ce a realizat până acum. A reușit să organizeze exemplar toate formațiile la care a lucrat. FC Argeș nu trece printr-un moment pozitiv, nu a reușit să câștige în 2019, dar toate echipele se mobilizează exemplar când joacă împotriva lui
U, încearcă să obțină maximum. După cum am mai spus, depindem doar de noi, până la final. Piteștenii nu au dreptul de a promova, așa că va fi o partidă împotriva unui adversar care nu are presiune. Cu siguranță, dacă era alt context, discutam despre cu totul altceva, însă noi trebuie să ne comportăm ca atare și să câștigăm. Știm ce ne așteaptă, ne pregătim zilnic pentru astfel de partide, deoarece toate întâlnirile rămase de disputat vor fi extrem de dificile și suntem consțienți de acest lucru.

Sunt privilegiat că am ocazia să lucrez cu acest grup, cu niște jucători inteligenți, cu calități fizice și tactice extraordinare. Băieții mei au avut întotdeauna atitudine, au avut spirit de sacrificiu, au luptat pentru fiecare minge. Știm că trebuie să punem la punct anumite detalii, lucrăm insistent la asta. Cu toții greșim, primul care o face sunt eu, dar greșeala e parte din evoluția noastră. Nu este nimeni perfect. În fotbal, cine greșește mai puțin, câștigă! E firesc să apară erori, însă contează să crești în urma fiecăreia dintre ele. Noi așa vedem lucrurile, așa gândim.

Suporterii au fost mereu lângă U. Atât într-o zi de luni, cu ASU Poli Timișoara, când au venit câteva mii bune, cât și în restul partidelor. Nu mai spun de momentul în care echipa juca în Liga a IV-a! Sunt convins că vor veni din ce în ce mai mulți alături de noi, așa cum au făcut-o la Bacău, la Sânmartin, la Petroșani, peste tot. În acest moment atenția mea se îndreaptă strict asupra Universității, orice altceva trece în plan secund„, a declarat antrenorul Bogdan Lobonț la conferința de presă organizată vineri, la Cluj Arena.

„Veteranul” Dorin Goga nu se gândește la altceva în afară de victorie.

Jucăm acasă și ne dorim să continuăm seria victoriilor. Suntem la mâna noastră, dar trebuie să ne menținem în vârful clasamentului și să promovăm. Consider că lumea merită să vină la stadion ca să vadă formații iubite, de tradiție, așa cum sunt “U” și FC Argeș. Toate echipele își dau viața când joacă împotriva Universității Cluj, își doresc foarte mult, dar dacă ne vom face treaba așa cum știm noi mai bine, nu vom avea probleme în privința îndeplinirii obiectivului. Mi-aș dori un stadion plin, pentru că e imaginea pe care vrei să o vezi atunci când devii fotbalist. 2019 va fi anul nostru!a punctat Goga, completat de colegul său dintre buturi, Cosmin Dur-Bozoancă.

E clar că va fi un meci greu. Toate echipele vin pe Cluj Arena ca să joace fotbal, stadionul e frumos, atmosfera la fel, așa că nu are nimeni de pierdut. Ne gândim numai la victorie. La Bacău, ca în fiecare partidă, am încercat să îmi ajut echipa să câștige. Nu e o presiune în plus faptul că antrenorul nostru este un fost portar. Am multe de învățat atât de la el, cât și de la Călin Albuț, antrenorul cu portarii. Îmi doresc să rămân la Universitatea și din vară, dar nu depinde totul numai de mine. Mă simt foarte bine aici, de la oraș, până la colectiv și suporteri. Până atunci, important va fi să promovăm. Bogdan Lobonț mă sfătuiește mereu să fiu pozitiv, îmi amintește constant că nu e nici o problemă dacă se întâmplă să greșesc. Cuvintele sale îmi dau foarte multă încrederea adăugat portarul Universității Cluj.

„U” și FC Argeș s-au întâlnit de 28 de ori în Liga 1, statistica fiind de partea
„alb-negrilor”: 14 victorii, cinci remize și 9 înfrângeri. În schimb, la nivelul eșalonului secund au existat doar trei partide directe, iar bilanțul este extrem de echilibrat: o victorie pentru Universitatea, o alta a piteștenilor, în timp ce un meci s-a încheiat la egalitate.

Biletele sunt disponibile online, la standul clubului din Iulius Mall (zilnic, 10:00-22:00), la casieria BTarena (sâmbătă: 10:00-18:00), la Cluj Arena (sâmbătă: 14:00-18:00, duminică: 12:00-21:00), dar și în orice punct de lucru deschis în rețelele Inmedio, Germanos și Poșta Română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.