Florin Cîţu, ministrul interimar al Sănătății, a revocat ultimul ordin semnat de Andreea Moldovan ce modifica criteriile de carantinare a localităților

Premierul Florin Cîțu a fost desemnat de către președintele Klaus Iohannis pentru funcția de ministru interimar al Sănătății. Acesta a susținut declarații de presă la Palatul Victoria, după ce a fost numit în funcție. El a precizat că l-a propus pentru funcția de interimar la Sănătate pe Dan Barna, însă liderul USR a refuzat.

Cîţu a a revocat ultimul ordin semnat de Andreea Moldovan privind modificarea criteriilor de carantinare a localităților. Ordinul ministrului interimar de la Sănătate, Florin Cîţu, a fost publicat, miercuri seară, în Monitorul Oficial.

Marţi în Monitorul Oficial a fost publicat un ordin pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului sănătăţii nr. 1.309/2020 privind modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire şi limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan.

Potrivit acestuia, carantina zonală poate fi instituită pentru municipiile/zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori care întrunesc minimum 60 de puncte. Aceste puncte se acordă în funcţie de o serie de indicatori precum: numărul de teste efectuate în ultimele 7 zile, rata de pozitivitate în ultimele 14 zile, rata de incidenţă cumulată în 14 zile, trendul incidenţei cumulate pentru ultimele 14 zile, numărul de cazuri din focare/nr. total cazuri din UAT, grad de ocupare a paturilor ATI în judeţ, grad de ocupare a paturilor destinate pacienţilor cu COVID-19 în judeţ, potrivit Agerpres.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.