România, locul 4 în UE la persoanele vaccinate cu ambele doze. „Suntem tot mai aproape de revenirea la normalitate”

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 transmite că România se află pe locul al patrulea în UE la numărul de persoane imunizate cu ambele doze.

Potrivit CNCAV, România se află în topul ţărilor UE la campania de vaccinare. Astfel, ţara noastră este pe locul 4 în ceea ce priveşte persoanele vaccinate cu ambele doze – 1.466.149 şi pe locul 7 în privinţa totalului dozelor administrate – 3.838.804.

„Peste 100 de milioane de doze de vaccin au fost administrate în ţările membre UE, conform celor mai recente date publicate de ourworldindata.org, media din ultimele 7 zile fiind de 2,3 milioane de doze/zi”, arată CNCAV.

Avem un nou record de vaccinări în ultimele 24 de ore: 76.590 de persoane. Au fost deschise noi fluxuri și capacitatea de vaccinare în România depășește 115.000 de persoane pe zi.

Vă încurajez pe toți să vă vaccinați! Cu toții vrem să scăpam de pandemie și să ne întoarcem la viețile de dinainte. Revenirea la normalitate este la îndemâna noastră și ține de fiecare dintre noi”, a scris premierul Florin Cîțu, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.