Fosta directoare a Teatrului de Papusi Puck, regizoarea Mona Marian a decedat

Regizoarea Mona Marian, fostă directoare a Teatrului de Păpuşi Puck, a încetat luni seară din viaţă, a anunţat conducerea Teatrului Naţional.

mona marian

„Cu adâncă tristeţe ne luăm rămas bun şi aducem un ultim şi pios omagiu preaiubitei noastre colege şi prietene, Mona Marian, de douăzeci de ani regizoare a Teatrului Naţional Cluj-Napoca, trecută la cele veşnice azi, 16 septembrie, după o lungă şi grea suferinţă”, au anunţat reprezentanţii Teatrului Naţional Cluj-Napoca, într-un anunţ postat pe site-ul instituţiei.

„Creatoare a multor spectacole de referinţă, conferenţiar asociat dr. al Facultăţii de Teatru şi Televiziune şi director al Teatrului de Păpuşi , Mona Marian avea marea putere de a coaliza energiile actorilor cu care lucra, poseda excepţionale calităţi pedagogice şi era un admirabil animator teatral. Îi vom păstra memoria mereu vie în inimile noastre1 Dumnezeu să o odihnească în pace”, mai menţionează echipa Teatrului Naţional clujean.

Născută în 1961, Mona Marian a fost absolventă a specializării de regie, din cadrul Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale”, Bucureşti, la clasa Cătălina Buzoianu. A montat zeci de spectacole, la Teatrul Naţional din Cluj, dar şi la diverse teatre de păpuşi din ţară, în special la Teatrul de Păpuşi Puck din Cluj-Napoca, al cărei directoare a fost până în acest an. Mona Marian a fost totodată lector universitar în cadrul facultăţii de Teatru şi Telviziune a Universităţii Babeş-Bolyai. Regizoarea a montat anul trecut „D’ale carnavalului”, după I.L. Caragiale la Teatrul Naţional. Ea a pregătit de asemenea montarea „Femeia nisipurilor”, după Kobo Abe, la teatrul Maghiar de Stat Cluj, însă premiera a fost suspendată din cauza unor probleme cu drepturile de autor.

Odihneasca-se in pace!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.