Fostul director al Loteriei Române și fost primar al Dejului, Gheorghe Benea, a murit de COVID-19

Fost director al Loteriei Române, Gheorghe Benea, a murit, în noaptea de luni spre marți, la Spitalul de Boli Infectioase din Cluj, unde era internat cu COVID-19.

Benea a fost primar al municipiului Dej imediat după revoluţie, din ianuarie până în iunie 1990.

Acesta a mai ocupat funcțiile de director tehnic la Fabrica de Celuloză şi Hârtie din Dej, până în 1998, director la Someş SA Dej, până în 2004, director la Pehart Tec SA Petreşti până în 2007, director general adjunct la Remarul 16 Februarie SA Cluj până în 2008, preşedinte-director la Metalurgica Transilvană Aiud până în 2000, după care a ocupat funcţia de preşedinte-director general la Compania Naţională „Loteria Română” SA. În iulie 2012, Benea a fost demis.

În 2008, Benea a fost candidat la alegerile parlamentare din partea PD-L, obţinând cel mai mare număr de voturi din colegiul 3 – senat, înaintea lui Marius Nicoară (PNL). Nicoară a fost însă cel care a obţinut scaunul de parlamentar, în urma redistribuirii voturilor.

În 2012, acesta a candidat la funcţia de primar la Dej din partea PD-L, clasându-se pe locul al doilea, după Morar Costan (USL-PSD).

Potrivit Somesanul.ro, Benea a împlinit 67 de ani în urmă cu două zile, în timp ce era deja internat cu COVID-19 la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca, unde a și decedat. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.