Floreștiul, considerat cea mai mare suburbie din România. În ultimii 15 ani s-au construit 24.000 de locuințe

Cea mai mare comună din România, Florești, este considerată cea mai mare suburbie din țară, având aproape aproape 24.000 de locuințe construite din 2006, în urma datelor Institului Național de Statistică (INS).  

Astfel, mai exact, nu mai puțin de 23.788 de locuințe au fost construite în ultimii 15 ani în Florești, comuna care a devenit de câțiva ani cea mai mare suburbie din România, potrivit economica.net.

Anul trecut, ritmul de finalizare a locuințelor din Florești a scăzut cu aproape 1.000 de unități față de 2019.

Floreștiul va continua să rămână cea mai mare suburbie, fiind urmată doar Popești-Leordeni, dar diferența e de peste 5.000 de locuințe. În comuna ilfoveni au fost finalizate 18.636 de unități din 2006 încoace.

Cu un plus de peste 1.800 de locuințe finalizate în 2020, localitatea Giroc de lângă Timișoara a devenit a treia cea mai mare suburbie, depășind Bragadiru în 2020.

Topul celor mai mari suburbii este completat de Năvodari, unde anul trecut au fost finalizate 1.176 de locuințe, mai puține cu 700 față de 2019, deși activitatea în zona stațiunii este intensă cu mai multe blocuri de apartamente în construcție. Majoritatea celor care cumpără aici locuințe o fac în scop investițional și dau apartamentele spre închiriere pe timpul verii.

O altă comună din județul Cluj se regăsește în acest clasament, Baciu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.