Fostul preot Cristian Pomohaci, cercetat penal pentru evaziune fiscala! 11 apartamente detine in Cluj-Napoca

După acuzaţia de pedofilie cu minori, fostul preot Cristian Pomohaci este cercetat penal pentru evaziune fiscală de către procurorii Parchetului General.

Pomohaci ar fi închiriat 11 apartamente în Cluj-Napoca şi ar fi declarat venituri mai mici decât în realitate, iar prejudiciul estimat produs bugetului de stat este estimat la peste 130.000 de lei.

„În perioada ianuarie 2012 – octombrie 2017, sustrăgându-se de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale prevăzute de Codul fiscal, a declarat la organul fiscal teritorial venituri obţinute din cedarea folosinţei bunurilor imobile aflate în proprietatea sa mai mici decât cele obţinute în realitate. În mod concret, suma nedeclarată de suspectul Pomohaci Cristian-Dorin este de 684.487 lei (echivalentul a 152.883 euro), aferentă cedării folosinţei a 11 bunuri imobile deţinute”, se anunța intr-un comunicat al procurorilor.

Potrivit procurorilor, bugetul de stat a fost prejudiciat cu suma totală de 136.572 lei, din care 114.687 lei reprezintă impozit pe venit, iar 21.885 lei contribuţia la asigurările sociale.

De asemenea, a fost dispus in cauză instituirea măsurii asiguratorii a propririi sumelor de bani aflate într-un cont bancar al fostului preot, în vederea reparării pagubei produse prin infracţiune, cât şi pentru acoperirea cheltuielilor judiciare

Pomohaci are de peste 8 ani un apartament în imobilul de pe strada Horea 33. La etajul întâi, apartamentul numărul 12, situat în blocul lipit de clădirea Facultăţii de Litere este ideal pentru a fi închiriat.

Cristian Pomohaci a achiziţionat patru apartamente la numerele 3, 17, 25 şi 33 situate pe strada Moţilor 71-73. Imobilul se află la nici 5 minute de centrul Clujului, iar pentru 3 dintre ele Pomohaci a plătit în 2008 nu mai puţin de 480.000 de euro.

Fostul preot Cristian Pomohaci este acuzat și că a racolat un adolescent de 17 ani cu care voia să facă sex. Arhiepiscopia ortodoxă de Alba Iulia l-a exclus din preoție, iar acesta are dosar penal.

Cristian Pomohaci a fost paroh în localitate Moşuni, din judeţul Mureş, preotul fiind extrem de cunoscut mai ales ca interpret de folclor şi cântece religioase. El a fost acuzat şi de practici neacceptate de Biserica Ortodoxă precum exorcizarea, iar în 2013 preotul a primit canon să meargă o perioadă la Mânăstirea Afteia pentru a se căi pentru faptele sale. Audierea lui nu a dat niciun rezultat, aceasta fiind amânată pentru 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.