Fundația Carrefour prezintă proiectele de responsabilitate socială susținute în România

Fundația Carrefour și Carrefour România au prezentat vineri, în cadrul unei conferințe de presă desfasurata la Bucuresti, strategia de responsabilitate socială a retailerului și proiectele de CSR susținute în România.

fundatia carrefour

Reprezentanții Carrefour au asistat apoi la inaugurarea unui nou centru Samusocial de asistența socială pentru persoanele fără adăpost.

La evenimentul menit să prezinte planurile și eforturile Carrefour în domeniul resposabilității sociale au participat ambasadorul Franței în România, François Saint-Paul, directorul general Carrefour România, Jean Baptiste Denoncourt și Președintele Samusocial international, Xavier Emmanuelli. Aceștia au participat și la inaugurarea de către asociația Samusocial a unui centru de asistența socială pentru persoanele fără adăpost.

Pe lângă implicarea în activitățile din noul centru de asistență Samusocial, Fundația Carrefour și Carrefour România au contribuit la programele derulate de Samusocial România în ultimii 8 ani, parteneriatul dintre asociație și Carrefour fiind reînnnoit în cursul anului trecut.

„Salut acțiunile de ajutorare a persoanelor lipsite de mijloace din România, desfășurate de Fundația Carrefour și asociația Samusocial. Efortul comun trebuie să continue în favoarea unei veritabile mobilizări — la toate nivelurile: autorități, actori din domeniul economiei solidare — în lupta împotriva excluziunii”, a declarat Excelența Sa, domnul François Saint-Paul, Ambasadorul Franței în România.

„Stă în puterea fiecăruia dintre noi să avem o contribuție pozitivă în viața celor mai puțin norocoși dintre noi. Carrefour România, alături de Fundația Carrefour, și-au intensificat în ultimii ani eforturile în domeniul protecției sociale, tendință pe care o vom menține și în viitor. Suntem bucuroși să putem contribui la proiectele sociale dezvoltate de Samusocial România, unul dintre partenerii noștri cei mai importanți”, a declarat Jean Baptiste Dernoncourt, Director General Carrefour România.

În România, Fundația Carrefour a sprijinit, între altele, programul asociației OvidiuRo „Fiecare copil în grădiniță”, Banca de Alimente a Crucii Roșii Române și programul „Grădina Bio”, derulat de asociația Ateliere fără Frontiere.

Principalele direcții de intervenție ale Fundației Carrefour sunt programele care oferă ajutor umanitar de urgență și cele de solidaritate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.