Gadget-ul cu care Samsung speră să revoluţioneze piaţa telefoanelor inteligente

Samsung pregăteşte lansarea unui dispozitiv cu care speră să revoluţioneze piaţa telefoanelor mobile. Acesta va fi pe piaţă şi în Europa, anunţă presa americană de tehnologie.

samsung

Compania sud-corean va vinde smartphone care foloseste sistemul de operare Tizen, începând din acest an. Deja lucrurile par clare cu operatorul japonez de telefonie NTT Docomo, însă pe listă ar fi şi alţi parteneri, printre care Vodafone şi France Telecom, anunta CNET.

Tizen este un sistem de operare bazat pe Linux, la fel ca Android, însă este făcut cu mai multă meticulozitate. El s-a născut din cenuşa sistemului de operare MeeGo al Nokia. Intel, care a lucrat iniţial cu Nokia pentru MeeGo, a contribuit la Tizen, care este şi supervizat de Linux Foundation.

Despre Tizen se spune ca ar fi mai deschis decât Android. Diferite companii implicate văd Tizen drept o alternativă foarte puternică la Android şi iOS.

Acest sistem de operare ar putea fi folosit şi pe alte gadgeturi, de exemplu pe televizoare sau tablete, sau chiar pe aparate electrocasnice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.