Microsoft a cumpărat Nokia de teamă ca nu cumva finlandezii să migreze spre Android

nokia lumiaDorinţa Microsoft de a cumpăra divizia de telefoane mobile a Nokia ar putea fi motivată de experimentele producătorului finlandez de gadget-uri cu sistemul de operare Android, pentru gama Lumia.

Parteneriatul dintre Nokia si Microsoft urma sa fie supus unei renegocieri la finele lui 2014 si o echipa mica din companie experimenta eventuala trecere de la Windows Phone la Android.

Echipa a reusit sa instaleze Android pe Lumia, inainte ca Microsoft sa inceapa negocierile de achizitie in cazul Nokia, la inceputul anului. Microsoft era constienta de experimentele celor de la Nokia.

Trecerea smartphone-urilor Nokia la Android ar fi reprezentat o pierdere majora pentru Microsoft, care oricum incerca sa se impuna pe piata dispozitivelor mobile. Totusi, pentru Nokia, renuntarea la Symbian si apoi la Windows Phone ar fi reprezentat o umilinta publica de calibru.

In conditiile in care Microsoft a cumparat divizia producatoare de smartphone-uri a Nokia, compania americana este hotarata sa mentina al treilea „ecosistem”, Windows Phone, in functiune si sa isi asigure o mai mare cota de piata, in viitorul apropiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.