Gala de decernare a premiilor Academiei europene de film se țin online, pe 12 decembrie

Cea de-a 33-a gală de decernare a premiilor Academiei europene de film va lua forma unei ceremonii online, fără public, ce va fi transmisă de la Berlin pe 12 decembrie, a anunţat marţi forul.

„Cu profund regret, dar de comun acord, Academia europeană de film, primarul oraşului Reykjavik şi Ministerul islandez al Educaţiei, Ştiinţei şi Culturii au decis să anuleze evenimentul din capitala islandeză din decembrie 2020 şi suntem încântaţi să anunţăm că cea de-a 35-a ediţie a ceremoniei European Film Awards va avea loc la Reykjavik în decembrie 2022”, se arată în anunţul publicat pe europeanfilmacademy.org.

Pentru că la fiecare doi ani gala are loc la Berlin, unde îşi are sediul EFA, cea de-a 34-a ediţie va avea loc în capitala Germaniei.

Decizia privind evenimentul de anul acesta a fost luată având în vedere evoluţia pandemiei, a situaţiei care se deteriorează în multe ţări europene, inclusiv în Islanda.

„Decizia nu a fost luată uşor, dar a fost luată responsabil şi din grijă pentru invitaţii noştri„, a transmis Mike Downey, preşedintele EFA. 

Procedura privind acordarea premiilor rămâne neschimbată, majoritatea câştigătorilor fiind votaţi de cei peste 3.800 de membri ai Academiei.

Nominalizările vor fi anunţate tot online, pe 10 noiembrie, în parteneriat cu Festivalul de la Sevilia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.