Gala premiilor Academiei europene de film se va desfășura fără public

Cea de-a 34-a ediţie a galei premiilor Academiei europene de film (EFA) va avea loc pe 11 decembrie, la Berlin, în prezenţa unui public limitat la nominalizaţi şi laureaţii distincţiilor.

Din cauza creşterii numărului de contaminări cu SARS-CoV-2 în Europa, organizatorii ceremoniei au decis ca evenimentul să aibă loc cu prezenţă fizică, dar fără public format din membri ai Academiei, parteneri şi invitaţi din industrie şi media.

Decizia confirmă situaţia agravată din cauza pandemiei de Covid-19 în tot mai multe ţări europene şi în Germania„, a transmis EFA într-un comunicat. „Pandemia va afecta toate evenimentele care au de regulă loc în weekendul de decernare a premiilor”.

Matthijs Wouter Knol, CEO şi director al Academiei, a subliniat că decizia este un act responsabil. „Riscul ar fi pur şi simplu prea mare. Facem acum eforturi să realizăm un eveniment special pentru cei care pot participa şi pentru cei care ne vor urmări din altă parte”.

În prezent, câştigătorii sunt votaţi online de cei peste 4.100 de membri ai Academiei.

Producţia „Quo Vadis, Aida?”, cu participare românească, şi regizorul şi scenaristul Radu Jude se află între nominalizaţii ediţiei a 34-a a premiilor EFA 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.