Gata de START. Participanți din 22 de țări la Maratonul Internațional „AROBS” Cluj-Napoca

Ediția aniversară cu numărul 5 a Maratonului Internațional „AROBS” Cluj-Napoca va lua startul duminică, 19 aprilie, iar organizatorii anunță peste 3500 de participanți din 22 de țări.

Cel mai vârstnic participant la maraton va fi Moș Ion din Arad, 82 ani, cel care a fost la toate edițiile anterioare ale competiției, iar organizatorii estimează aproximativ 500 de înscrieri la crosul copiilor.

„De la această ediție aniversară ne așteptăm la multă lume, voie bună și o atmosferă cât mai plăcută creată atât de noi ca și organizatori prin cele 8 puncte de sonorizare pe traseu și sperăm că din partea publicului care să fie într-un număr cât mai mare. Ne așteptăm la peste 3500 de participanți din țară și din străinătate. S-au înscris alergători din 22 de țări. În fiecare an au fost alergători profesioniști și probabil și valoarea premiilor de anul acesta, care depăsește 10.000 de euro, acest lucru a atras elita alergătorilor din regiune. Vor participa 3 kenyeni și o kenyancă. Sper ca șoferii să fie mai indulgenți și anul acesta pentru că acest eveniment ar trebui să creeze atât o experiență pentru noi, cât și pentru public. Anul trecut nu am avut niciun fel de probleme.

Noi, prin Asociația Runners, încercăm să punem bazele unei comunități de alergători din Cluj-Napoca. Considerăm că un număr foarte mare de alergători sunt la nivel local și ne bucură acest lucru, iar un oraș de talia Clujului poate să ajungă la un nivel mult mai ridicat”, a declarat președintele Runners Club, Horațiu Morar.

„Felicit organizatorii pentru acest eveniment și sunt convins că și anul acesta va avea o reușită din toate punctele de vedere. Mă bucur să văd o creștere de la an la an a acestui eveniment. Mulțumesc clujenilor pentru înțelegerea de care au dat dovada anul trecut în fluidizarea traficului și sunt convins că și anul acesta vor fi la fel de înțelegători. Acest eveniment se încadrează perfect în cadrul proiectelor Capitalei Europene a Tineretului și ne bucură că acest eveniment se adresează tuturor oamenilor pasionați de mișcare. Municipalitatea clujeană va sprijini necondiționat acest eveniment”, a declarat Călin Forna, director al departamentului de evenimente din cadrul Primăriei Cluj-Napoca.

„Ne dorim să-i facem pe clujeni să înțeleagă că sportul îți dezvoltă niște abilități care te ajută în viață și în carieră. Acesta a fost practic punctul de pornire al campaniei inițiate de AROBS – ‘Be Great – Inspire others to follow you’ – campanie la care au rezonat 15 ambasadori, oameni din diverse domenii. Campania noastră se va încheia cu o licitație a tricourilor ambasadorilor, iar toate fondurile strânse vor fi donate Asociației ‘Claudia Safta’ și sperăm la o sumă cât mai consistentă pentru a sprijini acești copii cu insuficiență renală.”, a declarat Patricia Fedorenco, PR Manager AROBS Transilvania Software.

Programul oficial al Maratonului Internațional „AROBS” Cluj-Napoca

Ora 07:00 – 08:00 Ridicare kituri de concurs de la Cluj Arena și înscrieri la Crosul BT și Cursa Copiilor Cora. Atenție, kiturile de participare NU se eliberează decât persoanei care participă, pe baza buletinului/pașaportului. La Crosul BT sunt disponibile 1.600 de kit-uri de concurs iar la Cursa Copiilor Cora 500 de kit-uri de concurs care se vor ocupa în ordinea sosirii la fața locului.

Ora 09:15 – START Maraton AROBS, Semimaraton Hervis și Maraton Stafetă Autoworld.

Ora 13:00 – Festivitate de premiere

Ora 13:15 – START Cursa Copiilor Cora

Ora 13:45 – START Crosul BT

Ora 14:30 – Festivitate de premiere Crosul BT

Traseul competiției

Traseu Maraton, Semimaraton, Maraton Ștafetă

START: Cluj Arena – Splaiul Independenței – strada G.Coșbuc – strada Cardinal I.Hosu – strada E Isac – strada Gh. Șincai – strada Napoca – bulevardul Eroilor – întoarcere – bulevardul Eroilor – strada Napoca – strada Gh Șincai- strada E. Isac – strada Cardinal I Hosu- strada G. Coșbuc – Splaiul Independenței – strada Barițiu- întoarcere – strada G. Barițiu- Splaiul Independenței – Pod Napoca – strada 1 Decembrie 1918 – întoarcere – strada 1 Decembrie 1918 – Pod Garibaldi – Splaiul Independenței – Cluj Arena – SOSIRE.

Traseul măsoară 10.55 km și va fi parcurs o dată de fiecare membru al ștafetei, de 2 ori de către semimaratonisti și de 4 ori de alergătorii de la maraton. Pe traseu vor fi plasate 3 puncte de hidratare: strada Eroilor (la aprox. km 3), Splaiul Independenței (la aprox. km 5,5) și pe str 1 Decembrie 1918 (la aprox. km 8), iar la final vă oferim la punctul de revitalizare (apă, Isostar, iaurt, fructe) și masaj, cu ajutorul celor 10 kinetoterapeuți care vor avea grijă de picioarele voastre.

Toalete ecologice vor exista în zona punctului 3 de hidratare (la km 8,5). De asemenea sunt disponibile cele 2 toalete publice aflata la capetele Parcului Central (la 5 metri de zona de alergare).

Traseu Crosul BT

START: Cluj Arena – Splaiul Independenței – strada G.Cosbuc – strada Cardinal I. Hossu – strada G. Barițiu – întoarcere – str. G. Barițiu – Splaiul Independenței – Pod Napoca – str. 1 Decembrie 1918 – întoarcere – str. 1 Decembrie 1918 – Pod Garibaldi – Splaiul Independenței – Cluj Arena – SOSIRE. (Traseul măsoară 6 km.)

Traseu Cursa Copiilor Cora

START: Cluj Arena – ieșire pe poarta principală a competiției, direct de pe stadion, se continuă alergarea în zona pietonală, se înconjoară Sala Polivalentă și se intră pe stadion pe aceeasi poartă prin care s-a ieșit – SOSIRE. Traseul măsoară aproximativ 1,5 km, startul și sosirea sunt în același loc.

Accesul în zona de start la Crosul BT și Cursa Copiilor Cora se va face prin intrarea dinspre parcul pentru copii.

Programul de divertisment de la MIACN 2015 include un atelier de fotografie coordonat de Tomi Tothpal, care își propune să inițieze fotografii amatori în tainele fotografiei sportive, un atelier de percuție la punctul de sonorizare de pe strada Napoca, demonstrații de motociclism viteză prezentate de Team 33 și un atelier coordonat de membrii Cluj Crusaders care vor demonstra tehnici specifice fotbalului american: Quarterback Challenge (aruncarea mingii); Burn the track! (aleargare cu mingea); American Football Challenge (circuitul activităților) și Get your Armor! (echipare în echipament de protecție și experimentarea fotbalului american).

Maratonul Internațional AROBS Cluj-Napoca este o competiție sportivă cu un nivel tehnic ridicat, dedicată comunității sportive internaționale. Gândit de la prima ediție ca o manifestare sportivă menită să reunească într-o competiție deschisă alergători profesioniști și amatori din țară și străinătate, maratonul a devenit un eveniment simbol care definește orașul Cluj-Napoca ca oraș sportiv european. Maratonul Internațional AROBS Cluj-Napoca face parte din programul de evenimente sportive organizate sub egida Runners Club în 2015, prin care asociația promovează în rândul publicului larg un mod de viață sănătos prin practicarea alergării sportive.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.