S-a lansat „Platforma Culturală TiMAF”, având ca scop educarea culturală a publicului clujean

Platforma culturală TiMAF este un proiect inițiat de Festivalului Internațional de Muzică și Artă Transilvania.  Acesta își propune să participe activ la creșterea nivelului de înțelegere a artei prin activarea publicului larg, implicându-l direct în actul de cultură.  Platforma culturală TiMAF este un proiect complex cu o abordare unică în România a cărui principal scop este să reducă distanța față de evenimentele culturale centrale. Prin intermediul acestei platforme vor fi demarate o serie de evenimente pre și post TiMAF care vor avea un impact major în ceea ce privește educarea culturală a publicului clujean.

Vizual Platforma culturală TiMAF

Acest proiect, lansat sub sloganul „Let’s get ARTivated”, își propune să aducă arta în toate formele ei mai aproape de locuitorii clujeni. De data aceasta zona de desfășurare a evenimentelor nu va fi doar cea centrală, evenimentele fiind gândite să activeze cinci cartiere din oraș. Activitățile și workshopurile demarate prin intermediul platformei sunt menite să facă arta mai accesibilă publicului larg.

Prin intermediul „Platformei culturale TiMAF” se vor desfășura, în acest an, evenimente variate, destinate celor opt arte: teatru, muzică, dans, film, literatură și poezie, artă grafică, fotografie și artă tradițională, dar și evenimente în care vor fi îmbinate diferite domenii artistice.

Un alt aspect important este legat de încurajarea, susținerea și promovarea tinerelor talente, astfel  cei prezenți la evenimente vor avea ocazia să participe la diferite ateliere de mediere artistică prin intermediul cărora vor putea să își exerseze abilitățile sau să își descopere talentele.

Pe parcurul demarării proiectului clujenii vor avea ocazia să participe la zece astfel de ateliere. Activitățile din cadrul atelierelor vor fi întregite cu două evenimente care vor îmbina mai multe tipuri de artă și cultură. Primul dintre acestea împletește într-un mod original Teatrul, Muzica și Literatura, pe când cel de al doilea va evidenția elementele comune în ceea ce privește muzica tradițională la românii, maghiarii și rromii din Transilvania.

„Ne propunem ca prin această platformă să aducem arta și cultura cât mai aproape de publicul clujean. Platforma culturală TiMAF este un proiect gândit pentru a aduce cultura în cartiere. Acesta se adresează în special tinerilor al căror acces la evenimentele culturale dorim să-l încurajăm. Ne propunem ca prin evenimentele pe care le vom desfășura să aducem cultura cât mai aproape de oameni, să reinvetăm spațiile publice, să îmbinăm diferite arte, să facem cunoscute și alte tipuri de culturi, adică să activăm publicul și să-i creștem interesul în ceea ce privește manifestările artistice”, a declarat Bogdan Buta .

Platforma Culturală TiMAF este un proiect demarat de Asociația Student Plus ca subcomponentă a  Festivalului Internațional de Muzică și Artă Transilvania. Proiectul a primit finanțare nerambursabilă din Granturile SEE în cadrul programului PA17/RO13 „Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul Patrimoniului Cultural European”.

Proiectul este finanțat printr-un GRANT oferit de Norvegia, Islanda, Lichetenstein și Guvernul României. În ceea ce privește accesul la evenimente: toate acțiunile și evenimentele demarate vor fi cu intrare liberă pentru public.

Festivalul Internațional de Muzică și Artă Transilvania se adresează publicului clujean și național, fiind un promotor al evenimentelor culturale. TiMAF joacă un rol cheie în promovarea culturii și a artei, dar și pentru încurajarea tinerelor talente autohtone. Festivalul se bucură de susținerea personalităților consacrate din domeniul cultural de la nivel local și național prin implicarea instituțiilor publice, a ONG-urilor, mediului corporate și a operatorilor culturali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.