Găzduiești un eveniment? Află de ce trebuie să ții cont când alegi boxele

Alegerea boxelor pentru petrecerea ta poate fi atât descurajantă, cât și confuză, mai ales  dacă nu ai experiență în acest domeniu. Sonorizarea este, cel mai adesea, vedeta serii și o poate face de neuitat sau o poate distruge. Dacă nu ai experiență și cunoștințe despre aceste echipamente electronice, fie te informezi înainte de a face o achiziție, fie apelezi la un prieten.

Există o gamă largă de boxe profesionale de la Soundcreation care se potrivesc cu aproape fiecare situație și buget. Acestea au fost alese cu grijă pentru calitatea sunetului lor – în general, acestea sunt recunoscute ca fiind printre cele mai importante elemente ale unui distracții. Există multe variabile care trebuie luate în considerare atunci când decizi cel mai bun sistem audio pentru evenimentul tău.

Află mai jos câteva detalii de care trebuie să ții cont atunci când alegi sistemul de sunet pentru ziua cea mare:

• Tipul de eveniment pe care îl găzduiești

Fie că găzduiești o petrecere cu DJ, o trupă sau un interpret care cântă muzică live, o recepție cu muzică de fundal sau o întâlnire, fie că e vorba de o producție teatrală sau de o reuniune corporate în care discursul este cel mai important element, diferite tipuri de sisteme de difuzoare sunt mai eficiente în producerea celor mai bune rezultate.

• Spațiul în care are loc petrecerea – în interior sau în aer liber

Mărimea camerei în care se desfășoară activitatea este una dintre considerentele majore atunci când evaluezi sistemul de difuzoare de care ai nevoie pentru a acoperi în mod adecvat spațiul. O cameră mică poate fi completată confortabil de un PA modest, în timp ce o sală mare va avea nevoie de mult mai multă amplificare pentru a acoperi spațiul. De asemenea, este important să îți amintești că, dacă muzica va fi în aer liber, vei avea nevoie între 50 până la 100% mai multă amplificare sonoră pentru a acoperi aceeași zonă într-un spațiu închis. 

• Mărimea publicului

Acest lucru este, de asemenea, legat de cele de mai sus – cu cât publicul este mai mare, cu atât va fi necesar un volum mai mare pentru a avea un sunet care să se audă bine. O audiență de 200 de persoane într-o sală de dimensiuni medii va necesita mai multă sonorizare decât una de 100 în același spațiu – este surprinzător cât de multă energie sonoră este absorbită de corpurile oamenilor!

• Stilul de muzică 

Pentru o petrecere de muzică pop sau light rock, vei avea nevoie de mai mult de două boxe, în timp ce un DJ ce pune muzică techno, dance, house, dubstep sau hip-hop va avea nevoie de o întărire extrem de joasă cu unul sau două subwoofere. Un interpret vocal, un duo acustic sau un cvartet de coarde clasice, de exemplu, va fi confortabil cu un sistem mic, dar o trupă de rock sau heavy metal va avea nevoie de o întărire de bas semnificativă cu o pereche sau două de difuzoare puternice.

Acestea fiind spuse, toate cele de mai sus sunt câteva sugestii pentru alegerea celor mai potrivite boxe pentru ocazia ta specială. Fiecare spațiu are nevoi diferite, iar fiecare artist are pretenții diferite. Încearcă să balansezi aceste aspecte, ținând cont și de sfaturile de mai sus și vei avea o petrecere de neuitat!

Sursă foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.