Gică Popescu: „Noi nu avem nevoie să naturalizăm jucători străini”

Candidat la sefia Federatiei Romane de Fotbal, Gica Popescu, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Targu Mures cu ocazia alegerilor din 5 martie, că fotbalul românesc are suficiente rezerve, care trebuie descoperite și că nu este nevoie de naturalizarea jucătorilor străini.

gica popescu
Foto: (c) RADU TUTA / AGERPRES FLUX

„Știți câtă materie primă există în țărișoara asta? Știți câți copii sunt, care până acum nu au fost descoperiți? Noi nu avem nevoie să naturalizăm, ceea ce avem nevoie este să-i găsim pe copiii aceștia, care pot fi la un moment dat variante pentru echipele naționale. Noi suntem o țară săracă, încât nu ne putem permite să pierdem nici măcar un talent”, a arătat Gică Popescu.

Fostul international a spus că își dorește să apară o nouă generație de fotbaliști care să îmbunătățească performanțele generației sale, însă e nevoie de mult efort de lungă durată și că aceasta va fi o prioritate în eventualitatea câștigării alegerilor la FRF.

„Noi dorim să fim dați jos de pe acest soclu, al generației de aur, de o altă generație, care să îmbunătățească performanțele pe care le-am avut noi. Pentru a realiza acest lucru, este nevoie de foarte multă muncă, este nevoie de răbdare și e nevoie să avem tăria — și noi o vom avea — să implementăm ceea ce propunem pentru următorii 4 ani. Și vă spun că dacă acest lucru îl vom implementa — prima condiție e să ajungem acolo, în a doua parte a mandatului. Noi vorbim de rezultate în al doilea mandat, pentru că e foarte greu, în 4 ani de zile, acest proiect să dea și rezultate, dar în al doilea eu sunt convins că vor începe să vină rezultatele, în primul rând la copii și juniori. După care aceștia vor face performanță și mai departe. La naționala Spaniei, care a câștigat titlul mondial și titlul european, toți jucătorii, cu excepția a doi dintre ei, Busquets și Pedro, care erau accidentați, sunt campioni europeni la juniori”, a accentuat Gică Popescu.

Gică Popescu a fost însoțit la Târgu Mureș de foștii săi coechipieri Ilie Dumitrescu și Miodrag Belodedici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.