Rex – primul om complet BIONIC, expus la Muzeul Științei din Londra

omul bionic londraPrimul om-robot, cu organe artificiale, sânge sintetic și membre robotizate a fost expus la Muzeul Științei din Londra, informează joi portalul euronews.com.

Costând aproape 1 milion de dolari, este un proiect costisitor, dar nu atât de scump precum cel al omului bionic din serialul TV al anilor ’70 — „Omul de șase milioane de dolari”.

Denumit Rex, omul bionic are 1,83 metri înălțime și 77 de kilograme. El poate percepe obiectele din fața sa folosind implanturi de retină, iar pentru a auzi beneficiază de implanturi cohleare.

Rex dispune de unele dintre cele mai noi tehnologii privind membrele mecanice, precum și în ce privește inima și plămânii, pancreasul artificial, rinichi, splina și trahea și un sistem circulator sanguin funcțional. Toate componentele sale pot fi, teoretic, grefate organismului uman pentru înlocuirea celor bolnave.

Robotul cu chip uman a fost construit de Shadow Robot Co. din Londra pentru a prezenta noile descoperiri din domeniul medical, în ceea ce privește membrele bionice și organele artificiale și a mai fost expus și la Washington, în cadrul Muzeului Aerului și Spațiului.

Robotul are o față lipsită de mimică și nu are piele. El este controlat de la distanță, printr-un calculator cu o conexiune Bluetooth.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.