Gigacaloria va fi subvenţionată cu 196 lei!

Primăria Cluj-Napoca a anunţat că va acorda şi în această iarnă subvenţiile pentru facturile clujenilor la energia termică. Suma alocată din bugetul local pentru acestea se ridică la 13 milioane de euro.

Clujenii vor beneficia la începutul iernii acesteia de subvenţionarea gigacoloriei cu 196 lei. Municipalitatea încearcă în acest fel să ofere un sprijin pentru ca facturile la energia termică să devină, în măsura în care este posibil, suportabile pentru buzunarul fiecărui clujean.

„Efortul pe care îl face municipalitatea, din banii clujenilor, este mare pentru a putea păstra factura la un preț cât mai scăzut. Prețul se va păstra la 165 de lei, la fel ca și anul trecut, și de a plăti difereța dintre 165 și 361 de lei, cât este prețul de producție a gigacaloriei din banii clujenilor. Fiecare gigacalorie este subvenționată de municipalitate cu 196 de de lei.

Este un sprijin pe care Primăria îl oferă clujenilor pentru ca în aceste vremuri grele să poată avea un sprijin din partea Primăriei, astfel încât factura să fie suportabilă”, a declarat Emil Boc.

Iarna trecută, Primăria Cluj a subvenţionat facturile clujenilor cu 13,7 milioane de euro, mai exact 62 milioane de lei. Un număr de 34.000 de apartamente sunt branşate la Regia Autonomă de Termoficare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.