Gluma zilei. Controversatul Liviu Alexa se visează stăpânul PSD și își anunță candidatura la Congresul Național din 1 Martie!

Controversatul Liviu Alexa (40 ani), schimbat recent din funcția de președinte interimar al PSD Cluj cu deputatul de Maramureș Gheorghe Șimon, și-a anunțat candidatura la șefia națională a partidului, lansând totodată un manifest și o declarație de război împotriva actualului lider al PSD, Marcel Ciolacu.

Campionul proceselor de calomnie de pe rolul instanțelor clujene și recunoscut pentru limbajul său suburban și de mahala pe care îl afișează în spațiul public, după ce PSD Cluj sub conducerea sa a obținut cele mai slabe rezultate din istoria filialei la alegerile europarlamentare și prezidențiale de anul trecut, după ce a jignit în mod constant colegi de partid, jurnaliști clujeni, simpli cetățeni și în general pe oricine care nu a fost de acord cu părerea lui, Alexa vrea să devină stăpânul absolut al PSD-ului.

„Pe mine mă îngrijorează putoarea dictaturii ce se insinuează tot mai discret în PSD. Așa că am decis azi (n.red. duminică) să deschid eu primul geamul în partid, ca să intre răcoarea energică a democrației în PSD: îmi anunț candidatura pentru președinția PSD la nivel național la Congresul din 1 martie”, se arată în mesajul fostului interimar al PSD Cluj, postat pe Facebook sub denumirea „Manifestul de la Cluj”.

„Clujul a fost mereu un punct de reper al României, mai ales în politică. Considerat în mod greșit fief al Dreptei, Clujul este însă un județ al Opoziției, dar a fost mereu antitrend în România dintr-o datorie morală pe care o are față de ea, în calitate de inimă a Transilvaniei: datoria de a aduce aminte țării că trebuie să existe și alte puncte de vedere, că trebuie să accepte și alte perspective ale realității de zi cu zi”, mai spune Alexa.

„Pentru că liderii de la București ai PSD au ignorat timp de 30 de ani Clujul, l-au călcat în picioare cu impuneri stupide, nu s-au străduit să îl înțeleagă, Clujul a devenit un bastion antipesedist. Și pe bună dreptate. Căci clujenii nu au avut ce să vadă până acum 4 luni la PSD. În ultimii 14 ani, PSD Cluj a fost coliba în care s-au aciuat lideri analfabeți, leneși, superficiali, care și-au folosit funcțiile pentru a-și umple buzunarele. PSD Cluj nu a fost o casă primitoare pentru Stânga, pentru pesediștii clujeni, pentru «talpă»”, acuză Liviu Alexa.

Alexa: „E dreptul meu ca pesedist să candidez”

„E dreptul oricărui pesedist care are de spus ceva pentru binele partidului să o facă. Nu e nici penibilă decizia mea. Motivația candidaturii mele este una nobilă, nu pleșoianista, candidatura mea este un semnal mare de alarmă, vreau să sune tare în urechile tuturor liderilor PSD care au făcut din acest partid un partid mare: ridicați-vă și vorbiți, nu lăsați partidul pe mâna securiștilor, a liderilor malefici, nu lăsați PSD să moară. Dacă aș fi un politician bătrân, dornic să mă bag în seamă, candidatura mea ar fi una demnă de tot râsul. Însă adevăratul meu scop e să declanșez «primăvara arabă» în PSD, să o fac de la Cluj-Napoca, orașul cel mai important al României, după București, să o fac din Inima Ardealului, regiunea istorică ce a fost mereu în ultimii 30 de ani adevăratul influencer al vieții politice a țării. În ultimele 4 luni, presa de dreapta mi-a creat imaginea unui exotic, a unui nebun, a unui interlop. Iar conducerea PSD nu m-a apărat, cum nu i-a apărat în trecut nici pe Adrian Năstase sau pe alți lideri importanți ce au construit partidul. Nu m-am supărat, îmi știu forța.

Spre deosebire de alții din conducerea PSD, am tiruri de cărți citite, am o istorie întreagă de acte de curaj și opoziție la adresa rechinilor și hoților din PNL, sunt considerat exotic pentru că nu sunt controlabil, pentru că nu vreau să mă supun și pentru că am primit de la Dumnezeu darul curajului de a spune ce alții nu vor nici măcar să șoptească. Voi pregăti și un proiect politic pentru candidatura mea la președinția PSD”, a mai spus Liviu Alexa.

Alexa: „În PSD Cluj am vidanjat gândacii politici”

„Și asta am făcut împreună cu echipa mea: am vidanjat gândacii politici care cotropisera partidul, am primenit Casa PSD Cluj și am chemat la muncă oameni noi, alături de cei vechi care fuseseră alungați. Rezultatele au fost pe măsură, foarte bune dacă ținem cont de noroiul cronic al ratării din PSD Cluj, cea mai slabă filială din România: am dublat numărul de voturi de la europarlamentare. În fapt, eu am îndeplinit, în măsură timpului avut, obiectivul setat de Dancilă: am făcut curățenie și am revigorat din temelii filiala”, mai spune Alexa.

Acesta consideră „şocantă” decizia lui Marcel Ciolacu de a impune un „coordonator” de la București în persoana lui Gheorghe Şimon, „un acolit de-al domnului Ciolacu, ca și cum PSD Cluj ar fi o filială cu proști ce are nevoie de «lumina» Capitalei ca să existe”.

Alexa, declarație de război la adresa lui Ciolacu.

„Domnul Marcel Ciolacu a acționat abuziv, intervenind cu bocancii asupra vieții politice a unei filiale locale, supărat pe faptul că am refuzat integrarea în filială a doi deputați care au trădat partidul acum 3 luni fugind la Pro Romania. Am refuzat, în adevăr, fiindcă, spre deosebire de domnul Ciolacu, care s-a anturat mereu cu adversarii politici ai PSD sau cu securiștii, eu am detestat mereu trădătorii. Practic, mesajul transmis de domnul Marcel Ciolacu către PSD Cluj este clar: nu dorește să continuăm curățenia în partid, dorește reinstalarea unor scursuri politice, dorește revenirea în filială a unor slugi preaplecate, dorește să frânga coloana vertebrală a PSD de tot și pentru totdeauna”, mai spune Alexa.

„Clujul nu e singurul dușman al domnului Ciolacu, dar este foarte important pentru brandingul sau. În fapt, domnul Ciolacu pregătește asalturi abuzive asupra mai multor filiale – Arad, Maramureș, Târgu-Mureș, în general, pe ideea că are nevoie de lideri slabi în locul celor existenți, care să îi pupe ghiulul. Fiindcă intenția domnului Marcel Ciolacu e să pună gheara pe PSD. Ignorați declarațiile lui penibile și jocul actoricesc de gimnaziu: Ciolacu vrea să «guvernească» peste PSD și să realizeze acest deziderat prin amenințări, instaurarea fricii și măsuri abuzive. Ca un dictator”, a conchis Alexa.

Acuzații dure ale lui Alexa la adresa lui Ciolacu

Fostul preşedinte interimar al PSD Cluj îl atacă pe Ciolacu și susține că a negociat distrugerea PSD.

„Asta e misiunea ocultă a domnului Ciolacu care a negociat distrugerea PSD și predarea lui pe tavă la schimb cu libertatea sa, iar planul are un anumit timing pe care, dacă Marcel Ciolacu nu îl respectă, își «încalță» cătușele și se duce să facă integrame la Rahova. De aici graba, de aici presiunea pe care o pune acesta pe partid și pe CEx. Joi, Marcel Ciolacu și Victor Ponta au fost în vizite secrete la Klaus Iohannis ca să ia «lumină» și să primească update-uri la calendarul de distrugere al PSD și al României. Dacă ați observat, domnul Ciolacu e puțin transpirat și aruncă petarde strălucitoare în CEx ca să grăbească lucrurile: a promis analize «serioase», nu s-a întâmplat nimic, a promis dezbateri deschise despre rebrandingul PSD, a lătrat despre o politică nouă de cadre, despre reforma PSD. Și ciuciu!”, continuat Alexa.

„Ieșiți din bula fricii! Căci PSD a ajuns un partid trist. Ne-am schimbat sloganul moral: de la partidul care mergea la luptă să câștige tot, am ajuns un partid care caută să supraviețuiască„, a conchis Alexa.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.