Farmaciștii vor beneficia de asistență psihologică gratuită în contextul COVID-19

Specialiştii de la Simon Institute of Psychology and Psychotherapy au decis să răspundă unor nevoi imediate din sistemul de sănătate, acordând asistenţă psihologică gratuită farmaciştilor.

Specialiștii din cadrul Simon Institute și colaboratorii acestora au lansat un program de psihoterapie online, gratuit, destinat exclusiv farmaciștilor care, în aceaste zile îşi desfăşoară activitatea în condiţii de mare stres, fiind foarte expuși infectării cu COVID-19, din cauza permanentei şi directei interacțiuni cu clienții.

Cinci psihoterapeuţi din Cluj şi Târgu Mureş vor prelua, zilnic, apelurile celor care se vor înscrie în program şi vor efectua şedinţe gratuite cu o durată de maximum 60 de minute.

Scopul programului este de a diminua şi chiar rezolva efectele psihologice ale muncii depuse în condiţii de stres, cum ar fi: atacurile de panică, epuizarea mentală, psihică şi fizică, teama constantă că s-ar putea îmbolnavi, dar şi că o posibilă îmbolnăvire a lor i-ar putea afecta pe cei dragi lor. Într-o astfel de tensiune apar stări acute de plans sau plâns facil, fragilitate emoţională  exprimată prin iritabilitate, furie socială sau chiar un puternic blocaj exprimat prin abandonul locului de muncă şi fuga de realitatea înconjuratoare,  negarea situaţiei existente şi nevoia de refugiu, de autoizolare, la fel ca în faţa unui pericol iminent.

Nerezolvarea acestor stări poate duce la crearea unui climat de lucru tensionat, îngreunează relaţiile interumane atât cu clienţii, cât şi cu colegii şi, mai ales duce la o stare de anxietate şi panică generalizată asupra individului. De asemenea, în astfel de situaţii, se poate ajunge la insomnii, dificultăţi de adormire, coşmaruri, burn-out, pierderea locului de muncă sau conflicte familiale. 

Asadar, dragi farmacişti, în cazul în care, în aceste zile lucraţi şi resimţiţi, în mod acut şi repetitiv, cel puţin una dintre aceste stări, nu ezitaţi să vă înscrieţi în programul terapeutic oferit de Simon Institute. (Eleonora Toma, psihoterapeut sistemic pentru cuplu şi familie)

Programul de sprijin pentru farmacişti se derulează pe o perioadă de două luni de zile, până în data de 26 mai, timp în care specialiştii implicaţi vor oferi aproximativ 300 de ore de psihoterapie.

Înscrierile în proiect se fac direct de pe site-ul simoninstitute.ro, la secţiunea special creată în acest sens, iar programările solicitate vor fi stabilite, de comun acord cu fiecare client, prin intermediul adresei de mail, [email protected].

Persoane implicate în proiect:

Eleonora Toma, psihoterapeut sistemic pentru cuplu şi familie, formată în şcoala olandeza prin ICF IAŞI, psiholog clinician şi membru al Colegiului Psihologilor din Romania. Contact: [email protected]

Valentina Şimon, psihoterapeut sistemic pentru cuplu şi familie, cu formare în ICF IAŞI, membru al Colegiului Psihologilor din Romania, psiholog pentru ordine publică şi siguranţă naţională şi cu o vechime profesională de peste 15 ani.

Mariana Drăghici, psihoterapeut cu formare în hipnoza clinică, relaxare și terapie ericksoniană, membru al Colegiului Psihologilor din Romania, Skype: Mariana Draghici (mariana.draghici86)

Anca Şerban, coach si terapeut Kutschera Resonaz și hipnoză eriksoniană. La bază, este medic, însă sensul profesional şi l-a identificat prin formarea şi practicarea în psihoterapie. Contact:[email protected]

Isabela Alexandru, psihoterapeut sistemic pentru cuplu şi familie. Formarea o are în şcoala olandeză prin ICF IAŞI, este membru al Colegiului Psihologilor din Romania şi psihoterapeut cu o vechime de peste 15 ani. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.