Spitalele clujene vor prelua pacienți COVID-19 de terapie intensivă

Autorităţile locale au decis redeschiderea Spitalului de Recuperare din Cluj pentru pacienții COVID, iar acum se pregătesc şi pentru preluarea cazurilor grave din alte zone ale țării.

Dacă situația epidemiologică se înrăutățește la nivel național, spitalele clujene vor fi nevoie să preia pacienți care au nevoie de terapie intensivă și din alte zone decât cele limitrofe.

Va prelua, la început, pacienți de la Spitalul de Boli Infecțioase, pentru că acolo vom extinde capacitatea de terapie intensivă.

Spitalul permite acest lucru, are infrastructura necesară, respectiv are aer comprimat și oxigen, în așa fel în care vom putea deschide una sau două secții acolo, la nevoie, pentru că discutăm de o problemă, din acest punct de vedere, la nivel național, și  există posibilitatea să trebuiască să primim pacienți de terapie intensivă la Cluj, din alte părți ale țării.

Nu există, fizic infrastructura necesară – există trei sau patru centre în țară care își permit să gestioneze secții mai mari de terapie intensivă. Noi suntem unul dintre acestea. La nevoie, sigur că vom fi solidari cu restul colegilor din țară„, a declarat Mircea Abrudean, citat de RFI

Dacă în unele județe din țară a fost introdusă obligativitatea purtării măștii în spațiile publice, ba chiar au început să fie date amenzi, prefectul Mircea Abrudean spune că la Cluj nu este cazul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.