Gogoși de viermi de mătase, miere, semințe brevetate și o conferință regională de amploare cu invitați din partea Comisiei Europene, între atracțiile USAMV Cluj-Napoca la Agraria 2018

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca va participa, în perioada 19-22 aprilie, la cea de-a 24-a ediție  Tîrgului Agraria, fiind un partener de tradiție al evenimentului.

USAMV Cluj-Napoca va fi prezentă în cadrul târgului cu un stand interior de 27 de metri pătrați, în care vor fi prezentate diverse soiuri de semințe brevetate de cercetători de la universitatea noastră, sortimente de miere, gogoși de viermi de mătase, ateliere de lucru sau produse de panificație din unitatea proprie de procesare.

În cortul exterior, cu o suprafată de 40 de metri pătrați, USAMV Cluj-Napoca va prezenta standul Facultății de Agricultură și Platforma AGRIM (http://www.agrim.ro), prin intermediul căreia experții universității noastre vor oferi consultanță gratuită fermierilor și participanților la Agraria.

De asemenea, în spațiul exterior de demonstrații se vor prezenta metode moderne de protecție a plantelor și de utilizare în siguranță a produselor destinate protecției plantelor.

În 22 aprilie, între orele 10.00 – 12.30, USAMV Cluj-Napoca, prin Departamentul de Științe Economice, în calitate de partener al proiectului internațional de cercetare HNVLink, finanțat prin Programul Orizont 2020, organizează în parteneriat cu AgroTransilvania Cluster, Conferința „Viitorul agriculturii cu Înaltă Valoare Naturală în România, încotro? Exemple de bune practici și modele de succes”.

Evenimentul va reuni fermieri, cercetători, ONG-uri, reprezentanți ai unor ministere, reprezentanți mass-media și consumatori, dar și specialiști din cadrul Comisiei Europene.

La Târgul Agraria, care va avea loc între 19-22 aprilie, în Parcul Industrial Tetarom III din Jucu, vor participa peste 350 de expozanți din 11 țări europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.