Grecia are probleme cu incendiile majore şi un val de caniculă

Pompierii din Grecia se luptau, duminică, cu trei incendii forestiere majore în nord, sud şi est şi există temeri de pagube suplimentare din cauza valului de căldură care a cuprins ţara, relatează AFP.

Pe insula Lesbos, incendiul izbucnit sâmbătă, care a dus la evacuarea a sute de turişti şi locuitori ai staţiunii de pe litoral Vatera, a continuat să provoace pagube, potrivit pompierilor.

Duminică dimineaţă, zeci de pompieri luptau cu flăcările folosind patru bombardiere cu apă şi două elicoptere.

Cel puţin patru locuinţe au fost distruse, potrivit postului de stat ERT.

De sâmbătă, Grecia a fost afectată de un val de căldură care se preconizează că va dura zece zile şi în unele regiuni sunt aşteptate temperaturi de 42°C, stârnind temeri de alte incendii.

În nordul ţării, pompierii, asistaţi de voluntari, continuă să lupte pentru a patra zi consecutiv împotriva unui incendiu violent în Parcul Naţional Dadia, cel mai mare sit Natura 2000 din Grecia, cunoscut pentru colonia sa de vulturi.

Incendiul, neobişnuit de dificil conform purtătorului de cuvânt al pompierilor, Yiannis Artopoios, a forţat autorităţile să evacueze satul Dadia sâmbătă seara. A distrus deja aproape 500 de hectare de pădure.

Incendiul a ajuns la observatorul vulturilor şi se apropia de clădirile unei unităţi de management al ariei protejate.

Cel mai important lucru pentru noi este siguranţa sătenilor şi toate forţele vor fi desfăşurate acolo”, a declarat guvernatorul din Evros, Dimitris Petrovits, agenţiei de presă Athens.

Îngrijirea animalelor rănite este o prioritate de vârf pentru autorităţi, a adăugat el Petrovits.

În Peloponez, satul Chrysokelaria a trebuit să fie evacuat sâmbătă seara din cauza unui incendiu în apropiere de Koroni.

Duminică, în jurul prânzului, focul a fost lichidat de pompieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.