Gură de oxigen pentru Andone. CFR Cluj – Slovan Liberec 1 – 0

CFR Cluj a învins pe teren propriu formaţia de origine cehă Slovan Liberec, graţie golului reuşit din penalty de Ricardo Cadu,  luând o opţiune importantă în vederea calificării în play off-ul ligii campionilor, ultima partidă înaintea grupelor celei mai importante competiţii inter-cluburi.

Pantelis Kapetanos, obtine un penalty pentru echipa sa care are să fie decisiv pentru prima manşă a partidei cu Slovan Liberec (foto: gsp.ro)

Deşi campioana României nu a avut deloc un debut de sezon strălucit, cu două rezultate de egalitate înregistrate în campionat împotriva unor adversari de mijlocul clasamentului, „feroviarii” clujeni au izbutit totuşi o victorie în prima manşă a dublei cu cehii de la Liberec. Omul meciului a fost, din nou, eternul Kapetanos, care a scos penalty-ul în minutul 52, împins evident de Toth, din care Cadu a înscris cu sete. Grecul a hăituit apărarea oaspeţilor ca un adevărat prădător al golului, dar ieri pur şi simplu nu s-a lipit de el nicio reuşită.

Felgueiras, un câştig

Internaţionalul român, Eduard Stăncioiu, a fost scos din lot pentru această partidă, după ce a fost titular în primele trei, iar locul său a fost luat de portughezul Mario Felgueiras, care a avut câteva intervenţii decisive, reuşind un meci bun la debutul său în tricoul „vişiniilor”.

Valente, din nou rezervă

Adus cu surle şi trâmbiţe în Gruia, portughezul Diogo Valente a fost din nou ţinut pe bancă de Andone şi introdus în repriza secundă, dar nu a convins.

Cadu a fost aproape de „dublă” (’58), dar nu a găsit spaţiul porţii. Deac încearcă o cascadă de driblinguri la zece metri de poartă (’70), dar e blocat. Până la final, nimic notabil nu se mai întâmplă, CFR încearcă să forţeze un 2-0, dar Andone anunţă retragerea în defensivă. Slovan atacă timid, fără rezultat. Arbitrul pune capăt partidei, e 1-0 în stil italian, iar CFR merge la Liberec pentru manşa secundă. Calificarea este departe de a se fi jucat, să nu uităm că 1-0 este totuşi un scor periculos, iar Slovan este obişnuită cu astfel de meciuri, de acum 3 ani de când Dinamo a scos DVD-ul celebru cu „minunea de la Liberec”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.