Gustul amar al unei victorii româneşti istorice în „Teatrul Viselor”. CFR – Manchester 1 – 0

CFR Cluj a învins-o pe Manchester United la ea acasă, scor 1-0, dar nu a fost suficient pentru a obţine calificarea în optimile celei mai importante competiţii inter-cluburi.

foto Reuters

Ironia sorţii. Să faci zece puncte într-o grupă a Ligii Campionilor, s-o învingi pe Manchester chiar în templul ei, acolo unde nimeni nu reuşeşte prea des acest lucru, şi totuşi să nu prinzi biletul pentru optimi.

Rezultatul istoric obţinut de vişini în compania unui garnituri a lui Manchester din care n-au lipsit legendarii Ryan Giggs şi Paul Scholes, Rooney, Welbeck sau Hernandez, va rămâne în analele fotbalului românesc şi va curge multă apă pe Dunăre până va mai apărea un club românesc care s-o bată pe United la ea acasă.

Partida a început. Nici nu-şi ocupă bine spectatorii întârziaţi locurile că vine şi prima ocazie importantă, la poarta englezilor. Smalling pasează greşit, Bastos profită şi şutează, dar De Gea respinge cu piciorul (8). Prima repriză se joacă într-un ritm alert, fazele se succed de la o poartă la cealaltă. Felgueiras a fost actorul principal în piesa de teatru, „Visul unei calificări istorice”, reuşind să-i blocheze, pe rând, pe Cleverley (26) şi Chicharito (38). Până la pauză, portughezul dintre buturile vişiniilor mai are câteva intervenţii care păstrează intactă poarta. De la Braga s-a primit vestea că Galatasaray este condusă. Bucurie mare în sectorul galeriei oaspete. E momentul în care micuţa, dar inimoasa galerie a feroviarilor se aude în „Teatrul Viselor”. Istoria primei reprize s-a scris, urmeaza a doua.

La douăsprezece minute de la startul reprizei secunde, un contraatac rapid al oaspeţilor surprinde apărarea englezilor şi îi oferă ocazia lui Luis Alberto să deschidă scorul, graţie unui şut de generic de la aproape 30 de metri (57). Tribunele sunt reduse la tăcere, fanii CFR-ului sunt în delir, dar revin cu picioarele pe pâmânt, la Braga turcii au egalat (58). Oricum, la aceste scoruri înregistrate CFR era în primăvara Champions League! Manchester forţează egalarea dar clujenii stau bine organizaţi în teren şi blochează orice acţiune a gazdelor. Minutul 78 – Galatasaray preia conducerea la Braga şi visele CFR-ului la optimi se năruie uşor. Meciul se încheie cu o victorie istorică, dar amară. CFR a fost la aproape zece minute de o calificare în premieră, dar rămân angrenaţi în Europa League din postura de cap de serie. Tragerea la sorţi va avea loc pe 20 decembrie.

Echipele de start

Manchester: De Gea – Jones, Smalling, Wootton, Buttner – Powell, Cleverley, Giggs – Rooney, Chicharito Hernandez, Welbeck.
Rezerve: Lindegaard, Rafael, Young, Scholes, D. Fletcher, Vermijl, Macheda

Antrenor: Sir Alex Ferguson

CFR Cluj: Felgueiras – Ivo Pinto, Piccolo, Cadu, Rada – Luis Alberto, Mureșan – Bastos, Rui Pedro, Camora – Sougou.
Rezerve: Stăncioiu, Sepsi, Maftei, Godemeche, Aguirregaray, Kapetanos, Bjelanovic

Antrenor: Paulo Sergio

Arbitru: S. Karasaev (Rusia)

CLASAMENT

1. Manchester 12p
2. Galatasaray 10p
3. CFR Cluj 10p
4. Braga 3p

Vasile MANU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.