Guvernul dublează premiile pentru medalii la Olimpiadă!

Premierul Victor Ponta a declarat la începutul şedinţei de Guvern de astăzi că, „medaliile obţinute acoperă calomniile şi înjurăturile din ţară”. Astfel, Guvernul va dubla cuantumul premiilor acordate pentru medaliile câştigate la ultima ediţie a Jocurilor Olimpice.

„Medaliile pe care ei le obţin întotodeauna reuşesc să acopere calomniile şi înjurăturile din ţară, cum reuşim noi să ne facem de râs în exterior. Noroc că există sportivi şi oameni de ştiinţă care ne îndreaptă acest mod masochist de a ne prezenta în exterior”, a spus Ponta.

Şeful executivului a precizat că remuneraţia pentru medalia de aur se va ridica la 70.000 euro, pentru medalia de argint va fi de 56.000 euro, iar cel pentru medalia de bronz va reprezenta 42.000 euro. Acesta a punctat , luni seara, că Guvernul pe care îl conduce va acorda premii totale în valoare de 5 milioane de euro delegaţiei României la Jocurile Olimpice de la Londra.

Legislaţia în vigoare presupune ca un titlu olimpic să fie răsplătit cu 35.000 de euro, medalia de argint cu 28.000 de euro, iar cea de bronz cu 21.000 de euro. Tot în lege se menţionează că aceste sume pot fi dublate, la propunerea preşedintelui Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, lucru care s-a întâmplat de fiecare dată.

Tot legea prevede să fie premiaţi şi ocupanţii locurilor 4-6, după cum urmează: locul 4 – 14.000 euro, locul 5 – 10.500 euro, locul 6 – 7.000 euro. După JO de la Beijing, Guvernul a dublat şi premiile pentru locurile 4-6

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.