Guvernul României acordă un ajutor financiar victimelor din Colectiv și familiilor acestora

Familiile celor care şi-au pierdut viaţa în incendiul de vineri seară, de la clubul Colectiv, vor primi câte 5.000 lei, a decis Guvernul în şedinţa de marţi.

club colectiv bucuresti

„În urma tragediei produse în seara de 30 octombrie 2015 în clubul Colectiv din Bucureşti, Guvernul a decis acordarea unor ajutoare de urgenţă pentru familiile persoanelor care şi-au pierdut viaţa în acest incendiu. Ajutorul, în cuantum de 5.000 de lei, va fi acordat familiei fiecărei persoane decedate”, se precizează într-un comunicat de presă a Guvernului.

În plus, Executivul va mai acorda un ajutor în valoare de 10.000 lei pentru familia Mariei Ion, femeia de servici care şi-a pierdut viaţa în tragicul incendiu şi care îşi întreţinea singură familia: cei 5 copii cu vârste cuprinse între 11 ani şi 23 de ani, precum şi tatăl paralizat, după ce soţul acesteia a decedat în urmă cu 8 ani. Titularul acestui ajutor de urgenţă va fi fiica cea mare, Camelia, ea fiind singurul copil major al familiei.

De asemenea, identificarea beneficiarilor şi plata ajutoarelor de urgenţă se va face de către agenţiile judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, respectiv a municipiului Bucureşti, în funcţie de domiciliul familiilor. Ajutorul va fi acordat în baza unei cereri adresate agenţiei pentru plăţi şi inspecţie socială din raza teritorială a domiciliului şi a unei copii a actului de identitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.