Guvernul României vrea să oblige BOR să închidă bisericile în perioada sărbătorilor pascale pentru a limita răspândirea coronavirusului

Potrivit unor surse politice, Guvernul discută cu conducerea Bisericii Ortodoxe Române închiderea bisericilor, pentru a limita răspândirea coronaviruslui, citează Newsweek România.

Această posibilitate n-a fost negată de ministrul Sănătății, Victor Costache:  „Reporter: De Paști, când, știți foarte bine, credincioșii merg la biserici, să nu aibă loc mari adunări în jurul lăcașelor de cult?

Victor Costache, ministrul Sănătății: Sunt întâlniri între colegii din Guvern și reprezentanții Bisericii Ortodoxe„.

Și fostul președinte Traian Băsescu a invocat această posibilitate. „Biserica Ortodoxă Română a dat dovadă în diverse ocazii că este rațională și nu cred că nu se va găsi înțelegere la patriarh și la sinod și țineți cont că avem un patriarh extrem de pragmatic.

Noi vom fi a doua țară afectată datorită numărului mare de cetățeni pe care îi avem în Italia. Vin sărbătorile acum și veți vedea după sărbători ce se întâmplă. Cred că o problemă cu cetățenii are, în primul rând statul român, și anume să-i convingă pe cetățenii români din Italia să stea în Italia. (…). Ce trebuie să înțelegem toți: prevenirea epidemiilor prin carantină sau diminuarea efectului epidemiilor prin carantină este una dintre cele mai dure măsuri pe care un stat le poate lua”, a declarat, sâmbătă, la Digi 24, Băsescu.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.