Handbal: Luminița Huțupan și Mariana Târcă au vizitat Salina Turda

Handbalul romanesc are viitorul asigurat. Dupa aurul mondial cucerit de naționala de tineret în 2014, o nouă generație de campioane este pe cale să răsară.

Antrenate de legendarele Mariana Târcă (golghetera all-time a naționalei) și Luminița Huțupan (triplă câștigătoare a Ligii Campionilor), junioarele sub 17 ani au facut show in weekend la Turda in turneul de calificare la Europene. Dupa aducerea lui Ryde la nationala de senioare, handbalul cu zambetul pe buze se implementeaza si la loturile de junioare.

Înainte de meciul decisiv cu Turcia, Huțupan și Târcă și-au dus apoi elevele în spectaculoasa salina din Turda, o exploatare miniera din epoca daco-romană. Aici îți poți auzi și de 16 ori ecoul propriei voci.

Culmea ironiei, exact 16 goluri a fost diferenta pe tabela in partida cu Turcia in favoarea tricolorelor (37-21). Acestea vor lupta astfel in august, la Skopje, pentru titlul european.

„Salina este foarte impresionanta, meritata vizitata. In general, atmosfera a fost foarte frumoasa la Turda. Noi, fetele ne dorim sa facem cat mai repede pasul la echipa de senioare”
– Delia Radu, jucatoare Romania.

„Idolul meu in handbal este Elisei. Este o fata care a inceput de jos, a muncit foarte mult si acum culege roadele. Am vorbit deja cu ea la Baia Mare si mi-a dat mai multe sfaturi utile” – Antonia Canta, jucatoare Romania.

„Romania va avea mereu viitor in handbal. Nu am nicio indoiala ca din aceasta generatie cateva fete ne vor reprezenta curand la nivel de senioare” – Mariana Tarca, antrenoare Romania under 17.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.