Hidrofor sau pompă de grădină: Ce alegem?

Hidrofor sau pompă de grădină: Ce alegem?

Hidrofoarele sau pompele de grădină pot fi folosite în mai multe domenii, cum ar fi în construcții, în agricultură, în propria casă sau în grădină. Dar cum facem, mai exact, alegerea potrivită? Trebuie să ții cont de adâncimea apei, de distanța dintre casă și lichidul de pompare și să estimezi consumul.

În ceea ce privește adâncimea, hidroforul poate aspira apa de până la 9 metri adâncime, spre deosebire de pompă, care are capacitatea de a aspira de la adâncimi mult mai mari. Dacă îți dorești, de exemplu, ca pe lângă alimentarea cu apă, să uzi grădina, cu siguranță vei avea nevoie de o pompă submersibilă.

Hidroforul

Dacă te gândești să alegi un hidrofor, ține cont de numărul consumatorilor, de numărul băilor pe care le deții și de consum. Acesta asigură alimentarea cu apă din fântâni, râuri sau puțuri. În general, un hidrofor pornește în momentul în care rezervorul ajunge la jumătate. Așa că, dacă alegi un hidrofor cu rezervor mic, acesta va porni la fiecare consum de apă, pe când un hidrofor cu rezervor mare, pornește mult mai rar. Aruncă o privire pe www.magazialucostica.ro și vei găsi cea mai variată gamă de hidrofoare potrivite pentru toate nevoile.

Pompa de grădină sau pompa submersibilă

O astfel de pompă are ca principal avantaj faptul că prezintă o forță mare de a ridica lichidul fără să se bazeze pe presiunea aerului exterior. Poate fi conectată la o conductă rigidă sau la un furtun flexibil și pot fi folosite atât pentru a asigura apa curentă în locuință, cât și pentru drenaj, irigare sau la pomparea apelor reziduale. Presiunea pompei este mai mare față de cea a unui hidrofor, iar consumul de energie este mai redus, chiar dacă funcționarea sa este continuă. Acest lucru este posibil datorită faptului că este autoamorsantă.

Atât hidroforul, cât și pompa sunt utile pentru a extrage apa, însă acestea funcționează diferit. Hidroforul se montează deasupra puțului și aspiră apa, iar pompa de grădină se instalează pe fundul apei pentru a împinge la suprafață apa din pânza freatică.

Așadar, dacă ai sursa de apă la adâncime mică și în apropiere, poți apela la un hidrofor. În situația în care adâncimea sursei de apă este la peste 9 metri adâncime, atunci cu siguranță ai nevoie de o pompă submersibilă. Există diferențe destul de mari între cele două utilaje, însă tu trebuie să investești în ceea ce îți satisface necesitățile și îți furnizează cantitatea de apă potrivită pentru tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.