Ia-ți bicicleta și hai la mișcare! Aproape 300 de bicicliști clujeni sunt interesați de o escapadă duminicală pe două roți până la Laguna Albastră!

Pasionații sportului pe două roți din Cluj-Napoca își dau întâlnire duminică, 24 martie, începând cu ora 09.00, în Parcul Central „Simion Bărnuțiu”, în fața Casino-ului, pentru a porni într-o escapadă până la Laguna Albastră din comuna Aghireș.

Aproape 300 de bicicliști și-au manifestat interesul față de acest eveniment organizat de CS Napoca Cycling Plus PDG, o nouă asociație sportivă creată la Cluj-Napoca de un grup de tineri pasionați de ciclismul de anduranță.

„Dorim ca în fiecare an să sărbătorim, cum se cuvine, intrarea oficială în primăvară cu… evident, Prima Plimbare a Primăverii. Tura dorim să aibă loc în fiecare an în prima duminică după echinocțiul de primavară.

Această tură se adresează tuturor categoriilor de ciclisti. Fie că sunteți începători sau nu, se va merge în regim de cicloturism, cu poze și pauze de regrupare. Haideți să uităm, pentru o zi. de strava, segmente și timpi și să ne bucurăm de plăcerea de a pedala”, arată inițiatorii escapadei.

Traseul propus de organizatori este următorul: https://www.strava.com/routes/17466306

Iată câteva reguli de bun simț pentru participanți:

1. Desi regulamentul rutier recomandă purtarea căștii, in turele organizate de noi, vrem sa fie obligatorie.
2. Se vor respecta toate regulile de circulație;
3. Mergem doar în șir indian, conform legislației in vigoare.
4. Fără jigniri între voi sau alți participanți la trafic;
6. Dacă ești biciclist bun, ne bucucram, nu trebuie să dovedești, lasă cascadoriile pe bicicletă și mitocăniile acasă;
7. SĂ AVEȚI LUMINI și elemente reflectorizante! Condiție obligatorie! Este posibil să ne prindă întunericul pe drum, ora de final este estimativă.
8. Să aveți kit de pană!
9. Să nu aveți pretenții sa mancați pe la restaurante luxoase, fiecare își aduce, ce dorește, de acasă sau luăm cu asalt un magazin și radem tot din el. 🙂
10. Odată ce ai acceptat să participi la această tură înseamnă ca ești constient/ă că pe anumite porțuni de drum ești pe proprie răspundere și ești de acord cu acest aspect.
11. Gandește-te bine dacă poți duce la final această tură, e neplacut să avem timpi morți din cauza unei proaste pregătiri fizice
12. Bicicletele să fie în stare perfectă de funcționare.
13. N-ar strica să ai traseul încărcat undeva…
14. De-a lungul traseului vreau să mergem grup cât se poate de compact, nu vreau ca grupul să se întindă pe o rază de câțiva kilometri.
15. Indrumătoru/organizatorul poate fi depășit doar in urmatoarele situații: atunci când dorești să faci niște poze, pe urcări, sau pe coborâri, unde fiecare merge cum poate.

Orice biciclist este așteptat să participe la această expediție.

One thought on “Ia-ți bicicleta și hai la mișcare! Aproape 300 de bicicliști clujeni sunt interesați de o escapadă duminicală pe două roți până la Laguna Albastră!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.