„Împreună pentru Inima Transilvaniei”, evenimentul caritabil ce sprijină, în fiecare an, Institutul Inimii din Cluj Napoca

Fundația „Inima Transilvaniei” Cluj-Napoca, alături de Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu”, a organizat și în acest an o nouă ediție a balului caritabil „Împreună pentru Inima Transilvaniei”, eveniment care a avut loc vineri, 17 noiembrie, începând cu ora 19:00, la Grand Hotel Italia, Cluj-Napoca.

De o lungă perioadă, bolile cardiovasculare rămân, constant, cauza principală a mortalității în România, iar sistemul de sănătate trebuie să acopere o creștere importantă a numărului de pacienți în fiecare an. Pentru a răspunde solicitărilor care vin din întreaga regiune, Institutul Inimii are nevoie permanentă de sprijin, ce poate veni și din zona privată. Acest lucru se întâmplă mulțumită unor organizații și unor persoane fizice ce răspund, de fiecare dată, la apelul instituției.

„Nevoile institutului ca dotare sunt numeroase. Este greu să stabilim priorități, pentru că avem multe secții, diferite ca nevoi de dotare, mă refer la aparatură, mobilier. În ceea ce privește secția de chirurgie, am considerat ca prioritate introducerea acestei noi tehnologii, de chirurgie, prin asistare video, așa numita chirurgie minim invazivă prin port acces, care reprezintă o modalitate nouă de abordare a chirurgiei cardiace în general. Am insistat pe acest proiect, deoarece în România ea este utilizată foarte puțin și nu există un centru de pregătire pentru tinerii chirurgi. Cred ca în scurt timp, vom putea fi noi acel centru.  Există încă multe alte proiecte pe care am putea să le inițiem legate de dotarea institutului”, spune Conf. Dr. Adrian Molnar, vicepreședintele Fundației „Inima Transilvaniei”.

Balul „Împreună pentru inima Transilvaniei” a debutat la ora 19:00 și a avut inclus în program o licitație de lucrări artistice pe care invitații le vor putea obține în baza unor donații către institut. Evenimentul a găzduit de asemenea și lansarea formatului reeditat al primului album foto reprezentând Clujul, „Clujul în imagini”, lansat în 1859, readus la viață de Fundația Photo Art.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.