În Florești se declară toleranță zero pentru cetățenii care nu respectă regulile de depozitare a gunoiului

Primăria comunei Florești informează opinia publică că va fi cu ochii pe cetățenii care nu respectă regulile privind modul de depozitare a gunoiului menajer și deșeurilor reciclabile.

În urma sesizărilor primite de la cetățeni ai comunei și reprezentanți ai presei referitor la modalitatea de colectare a deșeurilor reciclabile și ridicarea amestecată a acestora de către lucrătorii Serviciului de Salubritate.

„Ține de conștiința noastră și de respectul reciproc și față de întreaga comunitate în care trăim, să învățăm odată să respectăm regulile. Altfel, niciodată nu vom vedea nicio îmbunătățire a calității vieții sau serviciilor.

După cum am anunțat și la sfârșitul anului trecut, în cel mai scurt timp va fi lansată împreună cu societatea de salubritate, cea mai mare campanie de informare și conștientizare a populației din comuna Florești în legătură cu felul în care trebuie depozitate deșeurile, de la cele menajere la cele reciclabile, deșeurile voluminoase sau din construcții„, a declarat Bogdan Pivariu, primar Floresti.

„Doresc să asigur locuitorii comunei Florești că administrația locală le va oferi variante alternative corecte, eficiente și legale pentru depozitarea deșeurilor, în special a celor care provind din construcții sau demolări”, a mai precizat edilul floreștean.

Potrivit punctului de vedere solicitat Operatorului de Salubritate, deșeurile care trebuie colectate selectiv dar sunt aruncate de către abonați în pubele amestecate, fără respectarea codificării nu mai pot fi considerate deșeuri reciclabile ci contaminate, ridicarea lor selectivă nemaifiind posibilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.