În loc să devină cel mai mare spațiu verde și de agrement al Clujului, Parcul de Est devine, încet dar sigur, o oază de gunoaie!

Lupta pe care o duc mai mulți clujeni reuniți sub egida grupului de inițiativă SOS Parcul Estpentru transformarea zonei în cel mai mare spațiu de agrement în aer liber din Cluj-Napoca este, de multe ori, în zadar. Nimeni pare să îi asculte.

Nepăsarea și lipsa de implicare a autorităților duce Parcul de Est încet, dar sigur, o imensă groapă de gunoi a orașului datorită deșeurilor aruncate ilegal și a molozului rezultat în urma construcțiilor de anumiți cetățeni și firme, dar și din cauza defrișărilor necontrolate pe care nimeni nu le vede. Nimeni nu ia atitudine, nimeni nu face nimic pentru a schimba acest lucru, iar administrația locală se face că nu vede.

Activiștii au sesizat Primăria Cluj-Napoca, Garda de Mediu Cluj și RADP Cluj-Napoca

„Cu ocazia ultimelor ieșiri în Parcul Est am constatat cu indignare, alături de prietenii de la Zona Verde Liberă, că una din cele mai fermecătoare și exotice spații verzi ale Clujului se transformă încet încet într-o oază de gunoaie aruncate ilegal.

Dincolo de lipsa educației civice și ecologice a celor care poluează acest spațiu verde este revoltătoare atitudinea de până acum a autorităților clujene, pe care nu o putem eticheta decât ca impasibilă, absenteistă și iresponsabilă. Sperăm, totuși, că edilii acestui oraș se vor trezi în ultimul ceas și vor lua măsurile necesare nu doar pentru protejarea zonei, ci și pentru amenajarea ei în cel mai mare parc al Clujului.

Cu această ocazie am depus o nouă sesizare instituțiilor abilitate să gestioneze problemele semnalate mai sus, adică Primăria Cluj, RADP și Garda de Mediu Cluj. Vă încurajăm și pe voi, ceilalți susținători ai Parcului Est, să trimiteți astfel de reclamații pentru a crește presiunea asupra autorităților (o unealtă utilă pentru a face reclamații se găsește pe site-ul Primăriei https://mycluj.e-primariaclujnapoca.ro/)”, au anunțat reprezentanții grupului de inițiativă SOS Parcul Est.

Parcul de Est, decimat din cauza defrișărilor ilegale

Iată mesajul trimis de activiști instituțiilor clujene:

Către Primăria Cluj-Napoca 
Către Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca (RADP) 
Către Garda de Mediu Cluj

Grupul de inițiativă civică SOS Parcul Est vă aduce la cunoștiință că în zona Parcului Est au loc tot mai multe defrișări necontrolate. Cele mai multe tăieri de copaci le-am constatat în perimetrul tufișurilor de păducel și dinspre salcia bătrână spre pepinieră. Este vorba de arbori mult prea subțiri, lăsați la fața locului, ce nu ar putea servi nici măcar ca lemne pentru foc. Paznicul fostei pepinere Becaș a declarat că nu știe nimic despre tăierile din ultima perioadă, ceea ce indică, dacă este adevărat, cât de superficial este păzită zona cu pricina.

De asemenea dorim să vă semnalăm din nou problema alarmantă a depozitării ilegale în zona Parcului Est a deșeurilor de construcții. În plus față de asta, spațiul este murdărit adesea de gunoaile menajere transportate de cei care tranzitează zona pe strada Lucia Sturza Bulandra. În acest sens vă reamintim că o soluție pentru a reduce considerabil depozitarea ilegală de deșeuri ar fi crearea unei bariere auto care ar permite verificarea autovehiculelor.

Noua groapă de gunoi a orașului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.