Victorie de moral pentru „U” BT Cluj-Napoca în derby-ul Transilvaniei cu CSU Sibiu, 84-80, în fața a peste 5700 de spectatori!

U-Banca Transilvania a reușit să obțină o victorie de moral în fața principalei contracandidate la titlul de campioană, CSU Sibiu, scor 84-80 (15-24 / 19-10 / 22-34 / 28-12), sâmbătă, 12 ianuarie, în BT Arena, în cadrul etapei a 14-a a Grupei A din Liga Națională, ultima din prima fază a campionatului. După această confruntare urmează duelurile din Top 6.

Fostul baschetbalist Zoran Krstanovic, un adevărat idol al tribunelor la Cluj-Napoca, a făcut angajarea înaintea partidei.

Susținuți frenetic de un public numeros și avându-l pe Hardy vârf de lance sub panoul advers, CSU Sibiu a preluat conducerea încă din debutul partidei, câștigând primul sfert cu un avantaj de 9 puncte. Gazdele au revenit în actul secund, iar scorul la pauza mare era egal, 34-34.

Cele două galerii s-au întrecut în scandări pe toată durata partidei, creând o atmosferă de adevărat derby.

Potrivit organizatorilor, peste 5700 de spectatori au venit la Sala Polivalentă pentru a lua parte la un nou episod din tradiționalul Derby al Transilvaniei în baschetul masculin. Și au avut ce vedea, un meci cursiv, deschis, cu multe răsturnări de scor și un adevărat spectacol sub ambele panouri.

Fanii Universității Cluj le-au făcut o surpriză suporterilor sibieni și au afișat un banner cu mesajul CSU niciodată peste „U” deasupra lor.

În partea a doua, sibienii au fost pe tot terenul și au dominat categoric sfertul trei, punând pe tabelă 34 de puncte și au intrat în ultimul sfert cu un avantaj de 12 puncte (56-68). Cu un Dykes, din nou, în formă mare, U-Banca Transilvania a jucat perfect în ultimele zece minute din meci atât pe faza defensivă, cât și ofensivă, reușind să întoarcă soarta meciului și să își adjudece victoria.

Din tabăra „studenților” cel mai bun marcator a fost Kyndall Dykes, autor a 24 de puncte, urmat de Rasic (15 pct), Torok (12), Washburn (10), Easley (7), Dorsey (6), Calnicenco (5), Marinov (4) și Kuti (1).

Antrenorul Mihai Silvășan s-a declarat mulțumit de evoluția elevilor săi, felicitându-i pentru caracterul de care au dat dovadă.

„Un meci foarte greu, după cum s-a văzut. În primul rând, vreau să îmi felicit jucătorii, au arătat caracter în seara asta, nu au cedat nicio clipă, indiferent de ce situație a fost în teren. Asta fac învingătorii, le-am spus și înainte de meci, orice s-ar întâmpla trebuie să găsim soluții și să credem în noi, în primul rând, și în victorie pânî la capăt. Exact asta s-a întâmplat, două sferturi în care am luat 24 și 34 de puncte, sfertul 1 și 3, și două în care am luat 10 și 12 puncte! Până la urmă, în sfertul 4 cred că am dominat și am arătat că avem forța necesară ca să trecem peste ei, să îi învingem.

Felicit echipa din Sibiu pentru lupta de care au dat dovadă și vreau să mulțumesc fanilor noștri, nu știu câți au fost, însă, cu siguranță, așa ar trebui să se joace meciurile de baschet! Ne-au împins în sfertul 4 spre victorie, le mulțumesc din suflet că au fost alături de noi! Îi așteptăm în continuare, sperăm să vină în număr mare nu doar la meciurile cu Sibiul, să vină la toate meciurile, avem nevoie de ei!”, a precizat antrenorul clujenilor.

„Un meci palpitant și dificil, însă am fost pregătiți pentru asta. Știam că joacă tare, ca o echipă și că luptă, am acceptat provocarea pe terenul nostru, am luptat ca o echipă și ne-am adjudecat victoria!”, a declarat Dykes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.