În mall-uri și restaurante se va putea intra doar cu certificatul de vaccinare. Arafat: „Avem legea, e nevoie de HG. Există deja o aplicație care poate citi codul QR”

Dacă incidenta COVID-19 depășește 3 la mie în localitate, oamenii vor putea intra la restaurant, mall și nunți doar cu certificatul verde, potrivit lui Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Arafat a explicat că e simplu de verificat dacă persoana este vaccinată, testată sau a trecut prin boală, pentru că există deja o aplicație care poate citi codul QR și e o soluție pentru a evita închiderea anumitor activități, acolo unde incidența cazurilor de COVID-19 trece de 3 la mie.

„În loc să închidem anumite localuri, ideea e să se intre în aceste localuri pe baza acestui certificat. (…) Există aplicație care se descarcă de pe internet și permite prin telefon să verifici certificatul unei persoane fără să stochezi datele persoanei.

Aceasta este soluția pe care o folosesc mai multe țări europene deja și este una dintre soluțiile care pot sprijini limitarea închiderii totale a unor activități economice.

Nu va fi diferență (față de aplicația folosită în Franța – n.r.). A fost o discuție cu colegii de la STS și au explicat că aplicația este valabilă, poate să fie folosită. Mi se pare că e aceeași aplicație care o folosesc și francezii, pentru că e același concept al certificatului verde și aplicația poate citi orice certificat verde european, nu numai pe cel românesc”, a spus Raed Arafat, miercuri seara, la Digi24.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.