Încă 15 decese din cauza coronavirusului în România. Bilanțul total a ajuns la 387

Înca 15 decese de coronavirus au fost inregistrate in Romania. Astfel numarul total al celor care au murit de COVID-19 in tara noastra se ridica la 387. La care se adauga cei 53 de romani morti in diaspora.

Este vorba despre 12 barbati si trei femei din judetele Arad, Mures, Timis, Hunedoara, Bihor, Ilfov si Botosani.

Iata detalii despre decesele anuntate joi, 16 aprilie:

Deces 373 – un barbat de 49 de ani din judetul Hunedoara, care s-a internat pe 3 aprilie la Spitalul Judetean de Urgenta Deva-Sectia Boli Infectioase si a fost transferat in ATI pe 8 aprilie. Virusul a fost confirmat pe 5 aprilie si a murit pe 15.
Nu avea conditii medicale pre-existente cunoscute.

Deces 374 – o femeie de 70 de ani din judetul Hunedoara, care s-a internat pe 1 aprilie la Institutul Regional de Gastroenterologie si Hepatologie Cluj, fiind transferata pe 4 aprilie in Spitalul Judetean de Urgenta Deva, la Sectia ATI. A fost confirmata boala pe 3 aprilie si a murit pe 15. Conditii medicale pre-existente: neoplasm de cap de pancreas in stadiu terminal.

Deces 375 – un barbat de 68 de ani din judetul Botosani, care a fost internat in perioada 30 martie – 10 aprilie in Spitalul Judetean de Urgenta Botosani, la Sectia Oncologie. Apoi, s-a internat din nou, pe 13 aprilie cu febra si dispnee, iar in aceeasi zi s-a confirmat boala. A murit pe 14 aprilie. Conditii medicale pre-existente: neoplasm bronhopulmonar.

Deces 376 – un barbat de 62 de ani din judetul Botosani, la care boala a debutat pe 10 aprilie. S-a internat pe 12 aprilie in Spitalul Judetean de Urgenta Botosani. Boala a fost confirmata pe 14 aprilie, zi in care a si murit. Conditii medicale pre-existente: BPOC, Diabet zaharat tip II, Boala cardiovasculara.

Deces 377 – un barbat de 50 de ani din judetul Ilfov, care s-a internat in Spitalul Colentina, la Sectia ATI, pe 9 aprilie. A doua zi, a fost confirmat pozitiv cu COVID-19 si a murit pe 15 aprilie. Conditii medicale pre-existente: Diabet zaharat tip II, HTA.

Deces 378 – un barbat de 61 ani din judetul Arad, la care boala a debutat pe 7 aprilie. S-a internat a doua zi in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad – Sectia Recuperare-BFT cu diagnostic insuficienta respiratorie acuta. In aceeasi zi, a fost confirmat virusul si a murit pe 15 aprilie. Conditii medicale pre-existente: Diabet zaharat tip II, HTA.

Deces 379 – un barbat de 49 de ani din judetul Bihor, la care boala a debutat pe 30 martie. Pe 2 aprilie a fost internat in Spitalul Clinic Municipal Oradea, la Sectia ATI, apoi transferat la Spitalul Orasenesc Alesd. In aceeasi zi, s-a confirmat boala. A murit pe 15 aprilie. Conditii medicale pre-existente: Insuficienta respiratorie cronica acutizata. BPOC st.IV. Fibroza pulmonara post-TB. In plus, se stie ca a avut contact cu un caz confirmat.

Deces 380 – un barbat de 76 de ani din judetul Bihor, la care boala a debutat pe 28 martie si s-a internat pe 1 aprilie in Spitalul Clinic Municipal Oradea, direct in ATI. Boala a fost confirmata in ziua internarii si a murit pe 15 aprilie. Conditii medicale pre-existente: HTA, Fibrilatie atriala, Diabet zaharat tip II, insuficienta multipla de organe. Si acest pacient a avut contact cu un caz confirmat.

Deces 381 – un barbat de 66 de ani din judetul Bihor, la care boala a debutat pe 3 aprilie, dar a fost internat abia pe 7 aprilie, in Spitalul Clinic Municipal Oradea, direct in ATI. A doua zi s-a confirmat virusul si a murit pe 15 aprilie. Conditii medicale pre-existente: HTA, BPOC, Guta. Acest pacient a avut contact cu doua cazuri deja confirmate.

Deces 382 – o femeie de 75 de ani din judetul Hunedoara, la care boala a debutat pe 11 aprilie, zi in care s-a si internat in Spitalul Orasenesc Hateg, la Sectia Neurologie, apoi a fost transferata in ATI. Pacienta a murit pe 13 aprilie si boala a fost confirmata abia pe 15 aprilie, desi testul i s-a facut pe 11. Conditii medicale pre-existente: AVC, Hemiplegie, HTA, Insuficienta cardiaca, BPOC decompensat, Sclerodermie, Depresie.

Deces 383 – un barbat de 61 de ani din judetul Timis, la care boala a debutat pe 5 aprilie. S-a dus pe 10 aprilie la Spitalul Clinic Municipal Timisoara, dar a fost internat abia a doua zi, in Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Pneumoftiziologie Timisoara, dupa ce s-a confirmat virusul. A murit pe 15 aprilie. Conditii medicale pre-existente: HTA, Boala hepatica, Diabet zaharat tip II, Boala pulmonara cr. (posibil TB in antecedente, conform declaratiilor fiului).

Deces 384 – o femeie de 66 ani din judetul Mures, care s-a internat pe 5 aprilie, la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu-Mures – Sectia Gastro-enterologie cu diagnostic Ciroza hepatica decompensata. Pe 7 aprilie a prezentat stare de astenie accentuata, cefalee, diaree. Virusul a fost confirmat pe 9 aprilie in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu-Mures si pacienta a fost transferata in aceeasi zi initial in Sectia Boli infectioase 1, apoi in ATI. A murit pe 15 aprilie.

Deces 385 – un barbat de 51 de ani din judetul Mures, la care boala a debutat pe 3 aprilie si s-a internat pe 6 aprilie, in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu-Mures, la Sectia Urologie. A doua zi, a fost transferat in Sectia ATI, cand a fost confirmata si boala. A murit pe 14 aprilie. Conditii medicale pre-existente: Obezitate, Diabet zaharat tip II, HTA. GCS precizeaza ca acest pacient provine din focarul din Craciunesti.

Deces 386 – Un barbat de 39 de ani din judetul Mures, care s-a internat pe 8 aprilie 4 aprilie in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu-Mures, la Sectia Pneumologie. In 10 aprilie a fost transferat in ATI, dupa ce s-a confirmat virusul. A murit pe 15 aprilie. Conditii medicale pre-existente: Boala cardio-vasculara, HTA, Hepatopatie acuta.

Deces 387 – un barbat de 76 de ani din judetul Arad, care s-a internat pe 14 aprilie in Spitalul Judetean de Urgenta Arad, direct la Sectia ATI. Pe 15 aprilie s-a confirmat boala si in aceeasi zi a si murit. Diagnostic de deces: Bronhopneumonie. Pancreatita acuta. Conditii medicale pre-existente: Boala Alzheimer, Fibrilatie atriala, Etilism cronic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.